hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitede açlık grevi

    Üniversitede açlık grevi
    expand

    Bingöl Üniversitesi'nde bazı öğrencilere verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarını protesto eden bir grup öğrenci açlık grevi başlattı. Öğrenciler, cezalar geri çekilene kadar grevlerini sürdüreceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl Üniversitesi'nde 9 öğrenciye uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarının verilmesinin ardından, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi 20 öğrenci bu duruma tepki göstermek için Eğitim-Sen Bingöl şubesinde açlık grevi başlattı. Dönüşümlü olarak açlık grevi yapacaklarını belirten öğrenciler, keyfi ve haksız verildiğini ifade ettiklerin cezaların geri alınmasına kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Açlık grevine katılan Fen Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Emine Erdoğan, "Üniversite yönetimi tarafından 9 öğrenciye açılan soruşturmalar verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları geri çekilmelidir. Bizde sessimizi duyurmak ve haklı tepkimizi ortaya koymak amacıyla süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi başlatıyoruz. Rektörlüğün bu keyfi soruşturmalarının keyfi hareketleri geri çekinceye kadar bir nevi bizi kabulleninceye kadar biz direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

    'Açlık öldürmüyor, duyarsızlık öldürüyor" yazılı pankart açan öğrenciler üzerlerine de 'Açlık grevindeyiz' yazılı beyaz yelekler giydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow