hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversiteliden ajanlık teklifine suç duyurusu

    Üniversiteliden ajanlık teklifine suç duyurusu
    expand

    Antalya'da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berat Öztemel, polisin kendisine 'Ajanımız olur musun' teklifinde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı dilekçesinde kendisine ajanlık, provokatörlük teklifinde bulunulduğunu öne süren Berat Öztemel, emniyet mensuplarının 'görevi kötüye kullanmak' suçundan cezalandırılmasını istedi.

    Dilekçesinde ajanlık teklifinin nerede ve nasıl yapıldığını da anlatan Berat Öztemel, kendisinin SYKP üyesi olduğunu kaydetti. Geçen yıl kasım ayı başlarında, adının Ahmet olduğunu söyleyen bir kişinin telefon açtığını aktaran Berat Öztemel, şöyle dedi:

    "Beni arayan Ahmet adlı kişi, ağabey- kardeş olarak benimle çay içmek istediğini söyledi. Tanımadığım birinin neden benimle çay içmek istediğini sorduğumda, kendisinin devletin birliği ve bütünlüğü için çalışan bir polis olduğunu söyledi. Devleti bölmek isteyenlere karşı benim bilgilerime başvurmak istediklerini ve yardım istediklerini söyledi. Maddi durumumun iyi olmadığını bildiğini, okulda sınıf geçmeme bile yardım edeceğini söyleyerek, bana ajanlık teklifinde bulundu. Bunu asla kabul etmeyeceğimi söyleyerek görüşmeyi sona erdirdim.

    Yunanistan'da Çipras hükümeti güvenoyu aldı

    3 ay sonra 30 Ocak 2015 günü aynı numaradan Ahmet olduğunu söyleyen kişi beni tekrar aradı. Benim Sakarya Akyazılı olduğumu bildiğini, hemşerim olduğunu söyleyip yine benimle görüşmek istedi. Benim hakkımda tüm bilgilere sahip olduğunu iddia etti. Bu arayışında daha sert bir tepki gösterdim. Ben kendisiyle herhangi bir işbirliğine girmeyeceğimi belirttikten sonra 'Yine görüşürüz' diyerek görüşmeyi sonlandırdı. Bana ajan, provokatörlük teklif eden polislerin tespit edilerek haklarında dava açılmasını ve cezalandırılmalarını istiyorum."

    Berat Öztemel, kendisini arayan kişinin telefon numarasını da dilekçesinde belirtti.

    Berat Öztemel'in avukatı Hakan Evcin, devletin polisinin görevinin vatandaşları ajan ve provokatör yapmak değil, suç işlenmişse sorumluları bulmak olduğunu söyledi. Evcin, "İnsanların muhbirliğe, ajanlığa zorlanması suçtur. Bu suçla ilgili şikayet dilekçemizi verdik. İlk aramada 'Maddi durumun kötüymüş. Bunu hallederiz, sınıfını geçmende yardımcı oluruz' demiş. Turizm fakültesi öğrencisi olan müvekkilim maddi yetersizlikten dolayı okulun harcını yatıramamış bir genç" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da kar kalınlığı 40 cm'ye ulaş

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow