hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Mutlu: "2 kişi öldü"

    Vali Mutlu: 2 kişi öldü
    expand

    İstanbul Valisi Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün akşam ağır yaralanan kişinin vefat ettiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün gece yaşanan olaylarda yaralanan ve kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorusu üzerine dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
    "Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti. Dün yaralanan polis memurlarımız tedavilerinden sonra ayrıldı. Bir polis memurumuz da daha sonra ayağından tabanca ile yaralanmıştı. Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle 8. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil toplam 9 yaralımız var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur Kurt ile ilgili tüm haberler için tıklayın 

    İstanbul Valisi Mutlu, hayatını kaybeden vatandaşın şu ana kadar kimliğinin belirlenemediğini ifade ederek, "Şu anda kimliği yok. Bu vatandaşımızın kimliği ile ilgili incelemeleri emniyetimiz araştırıyor. Dün akşamdan bu yana kimlik tespitini yapmaya çalışıyoruz. Henüz belirlenmiş değil. Ama kimliğini mutlaka bir şekilde belirleyeceğiz ve açıklayacağız" dedi. 

    İstanbul'da gergin gece 

    Polislerin silahlarına el konuldu
    Bu sırada Uğur Kurt'un hayatını kaybettiği sokakta görev yapan tüm polislerin silahlarına balistik inceleme için el konuldu. 

    Okmeydanı Cemevi'ndeki cenaze töreni kalabalığı arasında bulunduğu sırada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümünün aydınlatılması için olay sırasında o sokakta ve çevresinde görev yapan tüm polislerin silahları incelenecek.

    Uğur Kurt'un vurulma anı

    Uğur Kurt'un öldürülmesi ile ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.. Kurt'u öldüren kurşunun polis silahından çıkmış olma ihtimaline karşı olayın yaşandığı gün Cemevi yakınında çıkan olaylara müdahale eden polislerin silahlarına el konulduğu belirtildi.

    Polis, sırttan vurup öldürdü, cezası ertelendi 

    Mermi ile silahlar karşılaştırılacak
    Silahların Kriminal Şube Müdürlüğü laboratuvarına gönderileceği ve Kurt'un başından çıkarılan, onun ölümüne yol açan merminin bu silahlardan çıkıp çıkmadığının araştırılacağı belirtildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow