hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali'den 155'e "asılsız ihbar"

    Validen 155e asılsız ihbar
    expand

    Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, vatandaşların yaptığı ihbarların değerlendirilip değerlendirilmediğini kontrol etmek amacıyla 155 Polis İmdat Hattı'na kimliğini açıklamadan "asılsız ihbar"da bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, vatandaşların yaptığı ihbarların değerlendirilip değerlendirilmediğini kontrol etmek amacıyla 155 Polis İmdat Hattı'na kimliğini açıklamadan "asılsız ihbar"da bulundu. Kahraman, 3 Şubat'ta saat 01.15'te 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, kimliğini açıklamadan "Erzincan şehir merkezinden Sivas istikametine giden biraracın trafiği tehlikeye düşürdüğü" yönünde ihbar yaptı. İhbarın ardından kısa süre sonra, 155 Polis İmdat Hattı'na gelen çağrılara bakan bir polis memuru, ihbarı yapan kişinin vali olduğunu bilmeden, şikayet konusuyla ilgili karşı taraftaki kişiye bilgi verdi.

    Ses kaydı basınla paylaşıldı

    Vali Kahraman'ın polisle telefon görüşmesine ilişkin ses kaydı basınla paylaşıldı. Kayda göre, ihbarda bulunan kişiye geri dönüş yapan polis, telefon görüşmesinde, "Efendim, iyi akşamlar. Ben 155'ten arıyorum. İsmim Hüseyin. Biraz önce bir araçla ilgili ihbarınız vardı. Bu araca ekiplerimiz il merkezinde rastlayamadı. Bölge ekiplerimize bildirdik, onlar takip ediyor efendim. Geridönüş yapmak için sizi aradım" ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Vali Kahraman, polise teşekkür ettikten sonra, "Bu telefonun kime ait olduğunu biliyor musunuz?" diye soruyor. Polis memuru, "Biz isim olarak göremiyoruz. Sadece 155 arandığında otomatik olarak sisteme numara düşüyor. Biz o numaraya dönüş yapıyoruz" diyor. Daha sonra kimliğini açıklayan ve ihbarın asılsız olduğunu belirten Vali Kahraman, telefondaki polise "Hayırlı akşamlar. Kibar konuştunuz" diyerek görevinde başarılar diliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'da genelevi basan polisler adeta şoke oldu!

    Çipras, Türkiye- Yunanistan sınırındaki dikenli telleri kaldırmak istiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow