hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van Gürpınar'a elektrik verildi

    Van Gürpınara elektrik verildi
    expand

    Van'ın Gürpınar ilçesinde 3 gün boyunca hayatı durma noktasına getiren ve ilçede okulların tatil edilmesine neden olan elektrik arızası, ekiplerin yoğun çalışması sonucu giderildi. İlçeye dün akşam saatlerinden itibaren elektrik verilmeye başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar İlçesi'nde salı günü etkili olan fırtınanın elektrik direklerini devirmesi sonucu 3 gün boyunca ilçe merkezine ve aynı hat üzerinde bulunan mahallelere elektrik verilemedi. Bu nedenle okullar salı gününden beri elektrik olmadığı için tatil edilirken, elektriklerin kesik oluşu esnafı da isyan ettirdi.

    Kesinti, yapılan yoğun çalışmaların ardından sona erdi. Fırtınanın devirdiği, 3 direk ekipler tarafından onarılarak ilçeye yeniden elektrik verilmeye başlandı. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.(VEDAŞ) de yapılan kesinti ve onarımla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Halkımızı mağdur etmemek adına olumsuz hava şartlarına rağmen köyler hattında çalışma yapılmış ve ilçe merkezine enerji verilmiştir" denildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow