hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van ve Hakkari'deki Kobani kutlamasına müdahale

    Van ve Hakkarideki Kobani kutlamasına müdahale
    expand

    IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kutlama yapıldı. Diyarbakır'daki kutlamalarda bazı yerlerde silah sesleri yükselirken, Nusaybin'deki kutlamalarda bir çocuk yaralandı. Van ve Hakkari'deki gösterilere polis müdahale etti. Beyoğlu ve Kadıköy'de de kutlamalar vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır

    Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde toplanan vatandaşlar İstasyon Meydanı'na yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş sırasında sıkı güvenlik önlemleri alarak bazı caddeleri trafiğe kapattı. Yürüyüş yapanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar atarak, havai fişek gösterileri düzenlendi. Bazı semtlerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldu. Araçların kentte tur atan vatandaşların bazılarının Kürdistan bayrakları taşıdıkları görüldü.

    Nusaybin'de bir çocuk yaralı

    Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısında bulunan ve Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Kamışlı kentinde yapılan kutlamalar sırasında atılan mermilerden biri Kamışlı'ya 500 metre mesafedeki Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarla Bulvarı'ndaki evlerinin önünde oynayan 5 yaşındaki Harun Sevinç'in omuzuna saplandığı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve IŞİD Kobani'den atıldı!

    Nereden geldiği henüz belli olmayan mermi ile yaralanan çocuk, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Harun Sevinç, daha sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nusaybin'in Mor Yakup Mahallesi'nde de bir mermi bir aracın camına isabet etti.

    Kamışlı'da yapılan kutlamalar sırasında atılan kurşunların Nusaybin'e düşmesi üzerine sınır boyunda devriye gezen polis ekipleri sık sık anons yaparak vatandaşları sınırdan uzak durmalarını ve evlerinden çıkmamalarını istedi.

    Türkiye'de Kobani kutlamaları

    Cizre'de silah sesleri susmadı

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki kutlamalarda ise dakikalarca ilçenin değişim mahallelerinde havaya silahlarla ateş açıldı. Havai fişek gösterilerinin de yaşandığı Cizre'de vatandaşlar sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu. Bazılarının ellerinde PKK flamaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları bulunanlar kentte araçlarla tur attı.

    Şırnak

    Şırnak kent merkezinde ise HDP il binası önünde toplanan vatandaşlar davul zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterileri yapılırdı.

    10 soruda Kobani

    Van

    Van'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan kalabalık, havai fişek atıp halay çekerek kutlama yaptı.

    Sürücülerin korna çalarak destek verdiği kutlamalarda bir grup gösterici, çevrede güvenlik önlemi alan polislere havai fişek ve taşla saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak Hacıbekir Caddesi'nde yeniden toplandı. Slogan atmaya devam eden göstericiler, yol kenarlarındaki buz parçalarını polise attı.

    Polisin yolu trafiğe kapatarak göstericilerin Cumhuriyet Caddesi'ne girmesini engellemesi üzerine, göstericiler dağıldı.

    Hakkari
    Hakkari'de ise Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesi haberlerini halay çekerek ve konvoy eşliğinde korna çalarak kutladı.

    Yüksekova ilçesinde de Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, ateş yakarak, etrafında halay çekti. Bazı sürücüler ise konvoy oluşturarak, korna çalıp ilçe merkezinde tur attı.

    Polisin taşkınlık yaşanmamaları yönündeki uyarılarına rağmen kutlamalar sırasında hava fişek ve silah kullanan gruba, polis müdahale etti.

    Dağılan gruptakiler, ilçenin çeşitli noktalarında kutlamalarını sürdürüyor.

    Şemdinli ilçesinde ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe başkanlıkları önünde bir araya gelen gençler, burada havai fişek atarak, halay çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muş

    Muş'ta IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine bir grup, belediye önünde bir araya gelerek, ateş yakıp etrafında halay çekti. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

    Bitlis

    Bitlis'in Hizan ilçesinde ise bazı sürücüler konvoy halinde ilçe merkezinde tur attı, korna çalarak kutlama yaptı.

    Batman

    Batman'da DBP il binası ile belediye binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, havai fişekler atıp, PKK ve YPG flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri açtı. Turgut Ozal Bulvarı üzerine yürüyüşe geçen gruplar gittikleri Atatürk Parkı'nda halaylar çekti. Kentte araçlarıyla çıkanlarda kutlamalara eşlik etti. Kutlamalar sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün partisinin ilk kongresine katılması nedeniyle asılan Ak Parti afiş ve flamaları bir grup tarafından indirildi. Kutlamalara katılanların Hür Dava Partisi (Hüda-Par) önünden geçişine sıkı güvenlik önlemleri alan polis izin vermedi. Kentin değişik mahallelerden sık sık silah sesleri yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt

    Siirt'te Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık vatandaşlar kutlamaları belediye binası önünde yaptı. Abdullah Öcalan ve YPG flamalarının açıldığı kutlamalarda halaylar çekilip havai fişekler atıldı. Siirt Belediye Başkanı Bakırhan, "Kobani direnişini, Kobani zaferini saygıyla selamlıyorum.  İşte bugün çıplak bedenleriyle tanklara, toplara, silahlara göğüslerini siper eden siz değerli Kürt halkının onurlu evlatları yaratmış olduğu mücadeleyi zaferi hep birlikte Türkiye'de, Kürdistan'da dünyanın dört bir yanında büyük bir gururla onurla yaşamakyatız. Bize bugünleri bu şerefli ve onurlu günü yaşatan Kürtlere onların dostlarına bin defa Siirt'ten selam olsun" dedi.

    Beyoğlu ve Kadıköy'de kutlama yaptı

    Bu arada Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den (Ayn el Arap) püskürtüldüğü haberleri üzerine, Beyoğlu ve Kadıköy'de kutlama yapıldı.

    Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup, davul zurna eşliğinde halay çekerek sevinç gösterilerinde bulundu. Gruptakiler, polisin güvenlik önlemi aldığı meydanda, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi.

    Zaman zaman slogan atan gruptakiler, polisin uyarısı üzerine yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından dağıldı.

    Kadıköy'de müdahale

    Kadıköy'de de bir grup, kutlama yapmak için, Boğa Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. IŞİD aleyhine sloganlar atarak yürüyen gruptan bazı kişiler, çevrede güvenlik önlemi alan polislere havai fişek attı.

    Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptakilere, biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçan gruptakiler dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow