hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Veli Küçük'ün kızına hapis cezası

    Veli Küçükün kızına hapis cezası
    expand

    Ergenekon Davası'ndan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 99 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'e Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nden kötü haber geldi. Daire, Zeynep Küçük'e yerel mahkeme tarafından "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasını onadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergenekon Davası sanığı olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan avukat Zeynep Küçük'e verilen cezanın onanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

    Perinçek, "Avukat Zeynep Küçük'e 2012 yılında verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası, Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından onandı. Cezanın gerekçesi, Ergenekon duruşmaları sırasında üye hakimlere hakaret ettiği iddiasıdır. Cezanın dayanağı, mahkeme kaleminde Küçük'ün söylediği bir "sözcük" nedeniyle arkasından tutulan zabıttır. Cezanın özelliği, yargı tarihinde bir örneği daha bulunmayacak şekilde, hiçbir hukuki imkandan yararlandırılmaksızın cezaevine girmesini sağlamaya yönelik olmasıdır. Bu cezayı farklı kılan ise, hakkında bu şekilde hüküm kurulan ve kesinleştirilen tek avukat olmasıdır. Bu ceza, yargı içinde yuvalanan F Tipi çetenin marifetidir" dedi.

    Sosyal medyanın "zalımları"

    KÜÇÜK: HAKARET KASTIYLA SÖYLEMEDİM

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeynep Küçük ise mahkemedeki ifadesinde, iddia edildiği gibi "Onun yanında iki tane çakal hakim var. Onu zehirlemişler çakallar" şeklinde bir kelime kullanmadığını söyledi.

    Ehliyet alacak olanlara 29 Mayıs 2015 uyarısı

    Küçük, "Çakallar" şeklinde bir kelimeyi zikrettiğini, ancak bunu hakimleri kastederek söylemediğini, çakal kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlüğü'nde de "açıkgöz", "kurnaz" anlamına geldiğini söyledi.

    Teneffüste 72 milyon dolar kazandı!

    Ancak Silivri Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 tarihinde Zeynep Küçük'ü "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçunun sabit olduğunu belirterek 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelemedi. Yargıtay da Küçük'e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasını onadı; onama kararı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

    "Erdoğan'ın sözlerine çok şaşırdım!"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow