hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    D-100 Karayolu'nda ulaşım normale döndü

    D-100 Karayolunda ulaşım normale döndü
    expand

    Saat 13.50'den itibaren ulaşımın kontrollü yapıldığı D-100 Karayolu'nun İzmit-Adapazarı arasında trafik öğlenden sonra normale döndü. Ekipler bölgede temizlik çalışmalarını sürdürürken, yüksek kesimlerden gelebilecek yeni sel ve çamur birikintisini önlemek için çalışma yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul:
    Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına İstanbul'da hayatı etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle bazı ilçelerde su baskınları yaşandı.

    İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış nedeniyle Avcılar, Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Küçükçekmece'de bazı ev ve işyerlerini su bastı.

    Yağışın ardından yollarda oluşan su birikintileri ve suyla dolan bazı alt geçitlerde mahsur kalan araçlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

    Marmara Denizi'ndeki fırtına deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

    Sel otobanı kapattı!

    Buna göre, bu sabah saat 07.00'de yapılması planlanan Yenikapi-Bandirma hızlı feribot seferi ile 07.30'daki Bandırma-Yenikapi-Bostancı deniz otobüsü seferi iptal edildi.

    Fırtına nedeniyle İDO seferleri iptal

    Kocaeli:

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde de etkili olan sağanak, su baskınlarına neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçede sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Acısu Deresi taştı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

    Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçların güçlükle ilerleyebildiği ilçede, vatandaşlar ev ve bahçelerindeki suları kovalarla boşaltmaya çalıştı.

    Sabah işe gitmek üzere evinden çıkan vatandaşlar caddelerde biriken sulardan dolayı yolun karşısına geçmekte zorlandı, bazı vatandaşların ise park halindeki araçlarına ulaşmakta güçlük geçtiği görüldü.

    Meteoroloji yetkilileri Kocaeli'de yarın akşam saatlerine kadar yine mevzi ve aralıklı şiddetli yağış geçişleri beklendiğini bildirdi. Bu uyarı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile Karayolları ekipleri gece boyunca alarmda olacak.

    Sapanca Gölü'nde su seviyesi yükseldi

    Bu arada etkili olan sağanak yağışlarla birlikte Sapanca Gölü'nün seviyesi de yükseldi.    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre kuraklık nedeniyle 29.27 koduna kadar düşen göldeki su seviyesi, bu yağışlardan sonra 10 santim yükselerek iki günde 29.41 seviyesine kadar çıktı. Göldeki su seviyesinin daha da artması bekleniyor.

    Anamur'da istinat duvarı çöktü 13 araç altında kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakarya:
    Sakarya'nın karasu ilçesinde de fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Dalgalar mendirekteki beton bloğa hasar verdi. Kabaran deniz suyu, sahildeki bazı işyerlerine doldu.

    Çorum:
    Çorum'un Kargı ilçesinde toprak kayması oldu. Sinop yolunun Boyabat barajına kayması nedeniyle 10 köyle ulaşım kesildi.

    Bursa-Çanakkale:
    Bursa'da sis, Çanakkale'de ise fırtına nedeniyle bazı deniz seferleri iptal edildi.

    Edirne:
    Edirne'de de yağışların ardından nehirlerin debisinin artması ve Karaağaç Mahallesi'ne giden, Tunca ile Meriç köprülerine alternatif olarak kullanılan Süvari Köprüsü devamındaki yolun sularla dolması üzerine yol trafiğe kapatıldı.

    Tunca Nehri'nin geçtiği ve Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisinde ise Fatih Köprüsü'nün gözleri yükselen nehir suları nedeniyle kapanma noktasına geldi.

    DSİ, AFAD ve polis ekipleri nehir kıyılarında kontrollerine devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow