hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova'daki ağaç katliamı Muharrem İnce'yi de isyan ettirdi

    Yalovadaki ağaç katliamı Muharrem İnceyi de isyan ettirdi
    expand

    Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce; "Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova'nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok. Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye'deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağaç için gençlerimiz canını verirken, gözleri çıkarılırken, kafa travması geçirirken, Validebağ'da, Yırca'da insanlar direniş sergilerken, 200 metre mesafede bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinde, Yalova'da böyle bir olayla anılmak, Yalova'nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Karayollarının tehdidini ne yazık ki belediyemiz ciddiye almıştır. Bu tehdide belediyemiz ne yazık ki boyun eğmiştir. 'Bunları kesmezseniz projeyi iptal ederiz' bu tehdittir. Şık olmamıştır. Bunu telafi edeceğiz, başka şansımız yok' şeklinde konuştu.

    158 ağaç yakacak olacak

    Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini de bildiren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Burada 18 çınar ağacı var, uzun ömürlü olarak kesilen. 168 ağaç değil. 18 çınar ağacı kesilmiş. 18 çınar ağacının yerine bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehirde. Ben milletvekiliysem, belediye de CHP'deyse bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehre. Hatta bugün hemen başlayacak, en az 5 yaşından büyük olmak üzere ağaçlar."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow