hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yasadışı dinleme operasyonu"nda 21 polis mahkemeye sevk edildi

    Yasadışı dinleme operasyonunda 21 polis mahkemeye sevk edildi
    expand

    Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 21 polisin sorguları tamamlandı. Bir grup polis adliyeye sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 emniyet mensubunun savcılık sorguları emniyette tamamlandı. Gözaltındaki polisler daha sonra sağlık kontrolü için Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

    Şüpheliler hastaneye girerken operasyona tepki gösterdi. 21 kişiden işlemleri tamamlanan bir grup polis İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

    21 polisin getirildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye önündeki alan, polis bariyerleriyle çevrilerek olası toplanmalara karşı kapatıldı. Alandan geçmek isteyenler bariyerlerin etrafını dolanmak zorunda kalıyor. Alanda 2 TOMA da hazır bekletiliyor.

    Savcılar, tutuklanmalarını istedi

    Savcılar mahkemeye sevkedilen 21 polisin tamamının tutuklanmasını istiyor.

    Şüpheliler, "yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik ve terör örgütü kurmak''la suçlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yasa dışı dinleme"de 2 kişi tutuklandı

    Hastaya ırk sorusu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow