hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yavru domuz yuvasına döndü

    Yavru domuz yuvasına döndü
    expand

    Beşiktaş Bebek'te bir yalının bahçesine giren ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bayıltılarak yakalanan yavru yaban domuzu, tedavisinin ardından Fatih Ormanı'ndaki doğal yaşam alanına bırakıldı. Yetkililer "Burası onun için ideal bir ortam. Ailesine de burada kavuşacaktır. "Tahminimiz, kurt ya da çakal tarafından kovalandı ve şehre inmek zorunda kaldı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yavru domuzu teslim alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hayvanı Sarıyer'deki Fatih Ormanı'na getirerek, doğal yaşam alanına kavuşturdu. Uyuşturucunun etkisiyle tökezleyerek yürüyebilen yaban domuzu, ekiplerin bakışları arasında, bir süre sonra ormanda gözden kayboldu. Ekipler, yaban domuzunun yemesi için çevreye yem bıraktı.

    Bebek'te yaban domuzu yalının bahçesine girdi

    Bakan domuzun şehre inmesini olağan buldu

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürüden ayrılan yaban domuzunun, köpek, kurt ya da çakalların saldırısından kaçarak şehre inmiş olabileceğini düşündüklerini aktardı. Hayvanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner ekipleri tarafından tedavisinin yapıldığını ve doğaya bırakılabilecek duruma geldiğini ifade eden Alğan, "Burası onun için ideal bir ortam. Ailesine de burada kavuşacaktır. Tahminimize göre buradan şehre indi" dedi.

    Yavru domuz yuvasına döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaban hayatının korunmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Alğan, hayvanlara yönelik yemleme çalışmaları yapmayı sürdüreceklerini anlattı. Yavru yaban domuzu için yapılan spekülasyonlara katılmadığını dile getiren Alğan, "Domuzlar, çakal ve kurtlardan aşırı derecede korkarlar. Kurt sayısı azalmasına rağmen bulunduğumuz mekanda var. Domuzlar sürü halinde gezerler. Bu hayvan, ergin değil, yavru. Ailesinden ayrılmış. Tahminimiz, kurt ya da çakal tarafından kovalandı ve bu nedenle şehre inmek zorunda kaldı" diye konuştu.

    İstanbulluların benzeri olaylarda hayvanlara dokunmamalarını ve kendilerine haber vermelerini isteyen Alğan, kendilerine teslim edilen hayvanların doğal ortamlarına salınacağını belirtti. Alğan, yakalanan diğer domuzların da doğal yaşam alanlarına bırakılacağını sözlerine ekledi.

    Beşiktaş Cevdetpaşa Caddesi'nde 4 Kasım Salı gecesi, denizden çıktığı belirtilen ve otomobilin çarpması sonucu hafif şekilde yaralanan yavru yaban domuzu, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu yakınındaki bir yalının bahçesine girmişti. Hayvan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince uyutularak yakalanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD: Tek örgüt 10 farklı isim

    Tarafsız Bölge'de Turgut Kazan ile Ahmet Gündel'in "darbeci" tartışması

    Başbakanlık'tan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" için açıklama

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow