hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yoğun kar yağışı okulları tatil etti

    Yoğun kar yağışı okulları tatil etti
    expand

    Ankara Valiliği çarşamba ve perşembe günleri Milli Eğitim'e bağlı okullarda 2 gün süre ile tatil ilan etti. İstanbul Valiliği ise 1 gün süre ile tatil kararını dün vermişti. Yurdun bazı il ve ilçelerinde de etkili olan kar, okulları tatil ettirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Valiliği'nden, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden yarın ve perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara
    verildiği bildirildi.

    İstanbul Valiliği ise kar yağışı nedeniyle  anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti. Valilik ayrıca kar yağışı, don ve buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle İstanbulluların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için gerekli tedbirlerin uygulamaya konulması konusunda uyardı.

    Kar tatili ilan edilen iller

    Ankara (2 gün), Zonguldak (çarşamba) Karabük, Bitlis, Bingöl,  Çorum, Isparta, Sakarya, Çankırı, Balıkesir, Kocaeli (2 gün) Burdur, Kütahya, Manisa illeri ile

    Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçeleri,

    Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçeleri,

    Erzurum'un Karayazı ilçesi,

    Samsun'un bazı ilçeleri,

    Konya'nın Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçelerinde,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burdur'un Bucak ve Çeltikçi ilçeleri hariç diğer ilçelerde,

    Kastamonu kent merkezi ve bağlı tüm köylerde (2 gün), Tunceli'de (2 gün) Çorum'da (2 gün) Denizli(2 gün)

     İzmir'in Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

    Yarın da Bolu'daki okullar bir gün süre ile tatil edildi.

    İstanbul Valiliği'nden Uyarılar

    Kar yağışı, don ve buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle İstanbulluların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, gerekli tedbirlerin uygulamaya konulmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada "kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkanların mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları" gerektiği ifade edildi.

    Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınılması, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması uyarısında bulunulan açıklamada olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, acil yardım araçlarının, engellenmeden rahatça seyrü seferlerinin yapılabilmesi için, sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri istendi.

    Açıklamada ayrıca, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahların kullanılması, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesinin önem arz ettiği dile getirilirken, acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarının aranabileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olunması, elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması ve görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemelerinin önem arz ettiği kaydedildi.

    Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde yaşlı, çocuk, hamileler ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada "Hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca zehirlenmelerine karşı sobaların dikkatli kullanılması, tamirhane ve benzeri kapalı mekanlarda ısınma amacıyla otomobil çalıştırılmaması vatandaşlarımızın sağlığı ile can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaşıma kar engeli

    Yoğun kar yağışı yaşamı etkiliyor

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow