hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten "açık uçlu sınava" yalanlama geldi

    YÖKten açık uçlu sınava yalanlama geldi
    expand

    YÖK, üniversiteye giriş sisteminde açık uçlu / yazılı cevap gerektiren sınav yapılacağı iddialarını yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç, sosyal medya hesabından 'açık uçlu sınav' haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.

    İşte o açıklamalar:

    "Bazı basın yayın organlarında üniversiteye giriş sisteminde bir değişiklik yapılarak, açık uçlu / yazılı cevap gerektiren soru sorulacağına dair haberlere yer verilmesi üzerine, 2015 üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin tereddüt yaşamamaları için açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

    Üniversiteye giriş sisteminde değişiklik yapılarak açık uçlu/yazılı cevap gerektiren soru sorulacağı" haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

    Sınavlar bu kadar yaklaşmış iken bu tür gerçek dışı haberler ve açıklamalar ile öğrencilerimizde kafa karışıklığına yol açılmamalıdır.

    Bu arada Başkanlığımızın, basın yayın organlarının kendilerine intikal eden duyum ve haberlerin teyidine ilişkin taleplerini, her zaman cevaplandırmaya hazır olduğunu da ifade etmek isteriz.
    Sevgili öğrencilerimizin çalışmalarına aynı minval üzere devam etmelerini, üniversiteye giriş sisteminin usul ve esaslarını belirleme yetkisinin münhasıran YÖK'te olduğunu, ÖSYMnin ise bu belirlenen esaslara göre sadece sınavları yapan kurum olduğunu hatırlatmak isteriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu vesile ile, YÖK olarak bu tür büyük kitleleri alakadar eden değişiklik çalışmalarının, süreci beyan edilmiş bir tarzda ve kamuoyu önünde açık bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine dair, başkan olarak tayin edilişimizin akabinde ifade ettiğimiz düşüncemizin, bizim için bir ilke olduğunu da bir defa daha kamuoyu önünde beyan ediyoruz."

    Kobani'den son kareler! IŞİD'lileri infaz ettiler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow