hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yollarda tatil dönüşü yoğunluğu

    Yollarda tatil dönüşü yoğunluğu
    expand

    Kurban Bayramını İstanbul dışında geçirenlerin, dönüşü devam ediyor. Araçlarla, uzak noktalardan hareket edenler öğle saatlerinden itibaren Kocaeli'ne ulaşmaya başlayınca, yollarda yoğunluk hissedilir derecede artmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram tatilini Ege ve Akdeniz'deki tatil bölgeleri ile Anadolu'nun çeşitli kentlerindeki yakınlarının yanında geçenlerin bir bölümü, yoğun trafikten etkilenmemek için dünden itibaren dönüşe başladı. Dün akşam saatlerinde TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde gece yarısına kadar yoğunluk görüldü. Trafik saat 01.00'den sonra biraz  rahatladı.

     Tatilin son günü olan bugün saat 12.00'ye kadar rahat görünen yollarda yeniden yoğunluk görüldü. Bayram tatili dönüşlerinde uzak noktalardan yola çıkan sürücüler Kocaeli'ne öğle saatlerinde ulaşması ile birlikte saat 12.00'den sonra bazı noktalarda trafik ağır ilerlemeye başladı. Bu noktalardan biri olan TEM'in Belirdere Rampası'nda birkaç hasarlı kaza olunca trafik kısa süreliğinde durdu. Anadolu'nun dört bir yanından gelen araçların ulaşmasıyla oluşan bu yoğunluğun gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

    Kocaeli Bölge Trafik yetkilileri, sürücülerin özellikle Bekirdere Rampası, Körfez İlçcesi'nde Hereke geçişindeki Mağaraburnu Mevkii ve Dilovası Rampası'nda sıkışmalar görüldüğünü belirtirken, sürücülerin bu bölgelerde sabırlı davranmalarını, özellikle emniyet şeridini boş tutmalarını istedi.

    Çanakkale'de dönüş yoğunluğu

    Çanakkale'de Kurban Bayramı'nın son gününde tatilcilerin dönüş yoğunluğu yaşanmaya başladı. Gestaş'a ait feribotlar saatsiz olarak sefer yaparak tatilcileri en kısa sürede boğazın diğer yakasına taşımaya çalışıyor.

    Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü Çanakkale'de başlayan tatilcilerin dönüş yoğunluğu, bayramın son gününde de devam ediyor. İstanbul ve Trakya'daki illerden yola çıkarak bayram tatilini Ege ve Akdeniz'deki illerde geçirenlerin dönüş güzergahlarından birisi olan Çanakkale'de dün (Pazartesi) öğle saatlerinde yoğunluk başlamış ve 8 saat aralıksız devam etmişti. Dönüşü bayramın son gününe bırakanlar ise bugün öğle saatlerinde Çanakkale feribot iskelesine ulaşmaya başladı. Bununla beraber feribot iskelesinde de yoğunluk yaşandı. Feribotun depolama alanı dolup taşınca tatilcilerin araçları Demircioğlu Caddesi'nde kuyruğa neden oldu.

    Gestaş firması ise Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Çanakkale-Eceabat hattında 2 ve Lapseki-Gelibolu hattında 5 feribotla saatsiz olarak sefer yapıp, tatilcileri en kısa sürede Anadolu yakasından Avrupa yakasına ulaştırmaya çalışıyor. Trafik polisleri ise feribot iskelesinde ve şehir içinde oluşan yoğunluk nedeniyle kavşaklarda önlem aldı. Bazı güzergahlar şehir içi trafiğine kapatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow