hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolsuzluk haberlerine yayın yasağı talebi komisyonun AKP’li başkanından

    Yolsuzluk haberlerine yayın yasağı talebi komisyonun AKP’li başkanından
    expand

    17 Aralık sonrası istifa etmek zorunda kalan dört eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağı kararını, bizzat komisyonun AKP’li başkanı Hakkı Köylü’nün talep ettiği ortaya çıktı. Köylü, “Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize ait” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma bitim tarihi 27 Aralık’a dek süreceği belirtilen yayın yasağı, 21 Kasım 2014’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na TBMM Başkanlığı imzasıyla yapılan başvurunun ardından getirilmişti.

    İşte yasak talep eden milletvekili

    "Anayasa’nın 38’inci, TBMM İçtüzüğü’nün 110’uncu ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 157’nci maddelerinde düzenlenen, soruşturmanın gizliliğini ihlal edici ve masumiyet karinesini zedeler şekilde yayınlar yapıldığı’ savunulan yazıda ‘Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini takiben, soruşturmanın bitim tarihi olan 27 Aralık 2014’e kadar yayın yasağı kararı aldırılması’ istenmişti.

    Bakanların yolsuzluk soruşturmasına yayın yasağı

    Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı almasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen. Ayıp günah değil midir? Yaptığın iş doğru mudur acaba? Senin vicdanın buna el veriyor mu?” tepkisiyle karşılaşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, kendisinin böyle bir başvuruda bulunmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komisyonda Rıza Sarraf krizi

    Yayın yasağının sorunlu olduğunu belirten komisyonun CHP’li üyesi Rıza Türmen ise, “Komisyon başkanı toplantıları yürütmekle görevlidir. Komisyon adına karar alma yetkisi tabiki komisyona aittir. Komisyon başkanı tek başına karalar alıp komisyonunu işleyişine yön veremez. Bu kadar önemli bir soruşturma süreci varken bu süreçle ilgili bilgi vermemek kamuoyunun bilgi alma hakkını zedelemektedir. Basın demokrasinin bekçisidir. Bu açık bir şekilde ifade özgürlüğüne darbedir" diye konuştu.

    Prof. Dr. Rennan Pekünlü son dersini verip hapse girecek

    MHP ve HDP'li milletvekilleri ise "Ne saklıyorsunuz?"diye sordu. MHP'li Özcan Yeniçeri, "Hem çalacaksınız, hem yolsuzluk yapacaksınız hem de bunun duyulmasını engelleyecek yasal düzenlemeler yapacaksınız, var mı böyle bir şey?" diyerek tepkisini dile getirdi. HDP'li Altan Tan ise, "Demek ki orada örtmek istediğin birşey var. Yüzün aksa gelen ifadelerde birşey yoksa bırak bunu Hidistan'dan Çin'e kadar herkes duysun demek ki gizleyeceğin birşey var" şeklinde konuştu.

    Meclis'te MHP-AKP arasında Dersim gerginliği!

    TBMM Başkanlığı imzasıyla yapılan yayın yasağı başvurusunun faili ise akşam saatlerinde ortaya çıktı. Komisyonun AKP’li başkanı Hakkı Köylü, “Bunun gizlisi saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize aittir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma Komisyonu bu tartışmalar altında toplandı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ifade verdi. Ancak anlattıkları yayın yasağı nedeni ile şimdilik sadece komisyon tutanaklarında kalacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow