hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurtta kış koşulları

    Yurtta kış koşulları
    expand

    Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, İstanbul-İzmir kara yolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul-İzmir kara yolu trafiğe kapandı

    Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda devrilen TIR, İstanbul-İzmir kara yolunu trafiğe kapadı.
    Alınan bilgiye göre İstanbul'dan İzmir'e gelen 03 PN 512 plakalı ve Serkan Satkan yönetimindeki yapı malzemesi yüklü TIR, Sabuncubeli mevkii Çiçekli köy kavşağında kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada TIR sürücüsü hafif yaralandı. Kaza nedeniyle İstanbul-İzmir kara yolu bir süre tek yönlü trafiğe kapatıldı. TIR ve dorse daha sonra çekici ile yoldan kaldırıldı.

    Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolları tedbiren ulaşıma kapatıldı

    Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Karayolunun Yağdonduran mevkisi ile Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ geçidinde kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas-Malatya karayolunun Ulaş-Kangal ve Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye arası tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.
    Trafik ekipleri, Ulaş ve Kangal'dan Yağdonduran istikametine, İmranlı ve Refahiye'den de Kızıldağ yönüne araçların geçişine izin vermiyor.

    Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan "Sibirya soğuğu" yaşamı olumsuz etkiliyor. Uludağ'daki kar kalınlığı 2 metre 15 santimetreye ulaştı.
    Kış turizminin önde gelen merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı etkisini arttırdı. 1 haftadan bu yana aralıklarla devam eden yağışla birlikte kar kalınlığı Uludağ'da 2 metre 15 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü zirvede kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Bursa kent merkezinde de sabahın ilk saatlerinde kar yağışı başladı. Sıcaklığın sıfır dereceye düştüğü kent merkezinde ise kar kalınlığı 1 santimetre olarak ölçüldü.

    Gümüşhane: 164 köy yolu ulaşıma kapandı

    Yüksek kesimde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhane - Erzincan karayolu üzerindeki 2 bin 120 rakımlı Pöske Dağı Geçidi ulaşıma kapandı.

    Tokat: 81 köy yolu ulaşıma kapandı

    Tokat'ta sabah saatlerinde sağanak yağışın ardından etkili oldu. Özellikle Başçiftlik, Erbaa, Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt ilçelerinde daha etkili olan kar yağışı sonrası yüksek kesimlerde bulunan 81 köy yolu ulaşıma kapandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu: 155 köy yolu ulaşıma kapandı

    Bolu'da dün geceden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı sonucu 155 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu merkeze bağlı 39, Dörtdivan'da 24 ve Gerede'de 92 olmak üzere 155 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bolu İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

    Sakarya'da kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor

    Kent merkezinde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 11, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı. Belediyeye bağlı temizlik işçileri, kent merkezinde
    kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

    Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Öte yandan, kar yağışından olumsuz etkilenen hayvanlar yiyecek bulmakta sıkıntı çekti.
    Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirterek, vatandaşları 8-9 Kasım'da yaşanacak kuvvetli don ve buzlanmaya karşı uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erzurum için kuvvetli rüzgar uyarısı

    Erzurum ve ilçeleri için bugün ve yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.
    Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Erzurum ve çevresinde güney ve güneybatı yönlerinden rüzgarın saatte 60-80 kilometre hızda estiği belirtildi.

    Rüzgarın gece saatlerinde etkisini arttıracağı vurgulanan açıklamada, vatandaşların ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi konularında dikkatli olmaları istendi.

    Çorum: Yollarda zincir kontrolü

    Çorum'da dün akşam başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü. Kar nedeniyle Çorum-Samsun karayolunda trafik akışı adeta felç oldu. Çorum Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı Çorum-Samsun Karayolu'nu iki yönlü olarak araç trafiğe kapattı. Samsun karayolu üzerinde bekleme noktaları oluşturuldu. Ekipler, yoldaki araçları dinlenme tesislerine ve bekleme noktalarına yönlendirdi. Zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afyonkarahisar: Ulaşıma kar engeli

    Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle 276  köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı- Afyonkarahisar arasında kalan bölümü, sabah saatlerinde açıldı. Yoldaki kar ve buzlanma nedeniyle TIR ve kamyon sürücüleri zor durumda kaldı. Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle 276köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

    Sandıklı çevre yolu çıkışında kayan bir TIR yolun kapanmasına neden oldu. Çevredekiler yardıma koşarken, yola sobadan çıkarılan küller serpildi. Karın erimesi ve TIR'ın hareket etmesiyle yol tekrar açıldı. 

    Malatya: Vergi dairesinin çatısı uçtu

    Bu sabah saatlerinden etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Malatya Vergi Dairesi hizmet binasının en son katında sonradan ekleme yapılan saç çatı uçtu. Çatının yere çakılması ile o sırada kaldırımdan geçen 1 anne ile çocuğu ağır yaralandı. Toplam 3 kişinin ağır yaralandığı kazada kaldırımda kanlar içerisinde yatan 4 kişi çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Polis olay yerini güvenlik çemberine alırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Balıkesir: Kar yine vurdu

    Balıkesir'de dün saat 20.30 sıralarında başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı, bugün saat 11.30 itibariyle kırsaldaki 130 mahallenin yolunun kapattı. Sındırgı'da 1, Bigadiç'te 3, Savaştepe'de 4, Dursunbey'de 1, Kepsut'ta 6, Susurluk'ta 1 kırsal mahalleye elektrik verilememesine neden oldu.

    Bingöl, Tunceli, Elazığ'da kar yolları kapattı

    Bingöl'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi'ye bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarına ara vermek zorunda kalırken, bu sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladığı öğrenildi.

    Erzurum ve Bingöl'den gelen yaklaşık 20 araç, yolların kapalı olması nedeniyle Karlıova'da mahsur kaldı. Bingöl'den gelerek Erzurum istikametine giden bir yolcu otobüsündeki 47 yolcu da ilçe merkezindeki kahvehanelere sığınmak zorunda kaldı.

    Tunceli'de yollar kapandı

    Tunceli merkez ve ilçelerde, dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar bir ila 2 gün tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle, Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri'nde okullar 2 gün, Ovacık ve Mazgirt'te 1 gün, Çemişgezek İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime ara verilirken, il merkezi ve bağlı köy okullarında da 2 gün valilik kararı ile okullar tatil edildi. Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu ile Tunceli- Nazimiye, Tunceli Ovacık İlçelerini birbirine bağlayan karayolları da ulaşıma kapandı. Dün akşamdan beri Tunceli il merkezi ile ilçelere, sabah saatlerine kadar elektrikler verilemedi. Bazı ilçe ve bağlı köylerdeki elektrik kesintileri hala devam ediyor.

    Elazığ'da da yoğun kar yağışı nedeniyle Karakoçan İlçesi'ne bağlı ve Tunceli il sınırına yakın 35 köy okulu tatil edildi. 

    Muş: Muş-Diyarbakır karayolu kapandı

    Muş ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün saat 23.00'de Muş- Kulp- Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı. Muş merkeze 25 kilometre uzaklıkta olan Kozma Dağı mevkisinde karayolu, tipi ve kar nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından yol açma çalışmaları başlatıldı.

    Erzurum, Erzincan: Çatılar uçtu

    Erzurum ve Erzincan'da hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle çatılardan kopan parçalar havada uçuşurken, tehlikeli anlar yaşandı. Erzurum'un Çaykara, Yenişehir, Yıldızkent, Atatürk Üniversitesi ile Polis lojmanları kampüslerinde fırtınanın savurduğu çatı parçalarından kaçanlar zor anlar yaşadı, yaralanan olmadı.
    Erzincan'da ise 2011'de hizmete giren 235 yataklı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde servislerin bulunduğu kısmın çatısı göçtü

    Ağrı: 304 köy yolu kapandı

    Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 150, Ardahan'da 82, Kars'ta 62, Erzurum'da ise 10 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için kar yağışı ve tipinin dinmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow