hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurtta olaylı IŞİD protestoları

    Yurtta olaylı IŞİD protestoları
    expand

    Van'da izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. Olaylarda, bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memuru yaralanırken, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de IŞİD'i protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Kobani (Ayn el Arap) kentinde durumun acil olduğu açıklaması ve "sokağa çıkma çağrısı" üzerine bir grup, polise ses bombası, havai fişek, taş ve cam şişelerle saldırdı.

    HDP'nin yaptığı çağrının ardından, Hacıbekir Mahallesi ve Beşyol Meydanı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

    Bunun üzerine grup içerisindeki yüzü maskeli kişiler polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli, taş ve şişelerle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

    Kobani'de IŞİD bayrağı

    Çevredeki bazı iş yerlerine saldıran göstericiler, bir marketi yaktı.

    Olaylarda bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memuru yaralanarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan göstericilere polisin müdahalesi devam ediyor.

    Abdullah Öcalan tarih verdi

    Bitlis

    Öte yandan, Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen izinsiz gösteride, Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen yüzü maskeli bir grup gösterici, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik güçleri, grubu dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonucu grup dağıldı.

    YPG'den IŞİD'e karşı intihar eylemi

    Nusaybin

    Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD'i protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Polis, molotof, taş ve havai fişek atan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

    Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için Kızıltepe'de DBP öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi.

    Özgürlük Meydanı'nda toplanan kalabalık düdük ve tencere çalarak insan zinciri oluşturdu. Bir süre yürüyen protestocuların önünü kesen polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

    Protestocular arasında bulunan bir grup, dağılmalarını istediği polise molotof, havai fişek ve taş attı. Polis ise göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahalede bulundu.

    Bir süre devam eden olayların ardından saldırganlar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar bir süre ara sokaklarda devam etti. Polis, ilçe merkezinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

    Viranşehir'de ses bombası patladı

    Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, polis merkezi yakınlarına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ses bombası atıldı. Patlamada yaralanan olmazken, 2 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, akşam saatlerinde Kale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Çarşı Polis Merkezi'nin arkasında bulunan Ceylanpınar Caddesi'ne kimliği belirsiz kişi yada kişilerce bırakılan el yapımı düzenekten oluşan ses bombası gürültüyle patladı.

    Polis merkezinde endişe yaratan patlamada kimse yaralanmazken, polis durumundan şüphelendiği kimlikleri açıklanmayan motosikletli 2 kişiyi gözaltına aldı.

    Olay yerinde inceleme yapan polis, patlamadan kalan parçalara incelemek üzere el koydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow