hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzde 10 seçim barajı kalkıyor

    Yüzde 10 seçim barajı kalkıyor
    expand

    Yüzde 10 seçim barajı kalkıyor. AK Parti seçim sisteminde değişiklik için çalışmalara başladı. Baraj olmayan dar bölge seçim sistemi için yasal düzenleme yapılacak. Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle istişare toplantısında, dar bölge seçim sistemiyle ilgili düzenlemenin Meclis tatile girmeden çıkabileceği sinyalini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti seçim sisteminde değişikliğe gidecek mi? Başbakan Erdoğan sinyali verdi. AK Parti, dar bölge seçim sisteminin Meclis tatile girmeden hayata geçirilmesi için harekete geçecek.

    Demokratikleşme paketinde seçim sistemiyle ilgili öneriler yer alıyordu. Muhalefete üç öneri sunulmuştu. O önerilerden biri de dar bölge sistemiydi. Dar bölge sisteminde, seçim barajı bulunmuyor.

    Türkiye seçilecek milletvekili sayısı kadar seçim bölgesine ayrılacak, her bölgeden bir milletvekili seçilecek. Seçimin tek ya da iki turlu olması da mümkün. İki turlu olursa ilk turda yüzde 51 alan, tek tur olursa en fazla oyu alan seçilecek.

    Erdoğan milletvekilleriyle buluşmasında seçim sistemiyle ilgili görüşlerini aktardı. Dar bölge sisteminin Meclis tatile girmeden yani bu dönem içinde  hayata geçebileceği sinyalini verdi.

    Edinilen bilgilere göre, Başbakan, yüzde 10 barajı ile ilgili avrupa birliği'nin de eleştirileri olduğuna vurgu yaparak "dar bölge sistemi olsun. Bu iş böylece kapansın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhalefetin tavrından da yakındı Erdoğan. AK Parti'nin sistem değişikliğini tartışmaya açtığını hatırlattı buna yanıt gelmediğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow