hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeytinburnu'nda patlama

    Zeytinburnunda patlama
    expand

    Zeytinburnu Mithatpaşa tramvay durağına yakın bir apartmanın girişinde bulunan dükkanda patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralının olduğu belirtilen olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamasına göre, 1'i ağır 8 kişinin yaralandığı patlama, gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beştelsiz Mahallesi'ndeki Mithatpaşa Tramvay Durağı yakınındaki dört katılı binanın giriş katındaki ambalaj ve plastik imalathanesinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin de müdahale sırasında hafif şekilde yaralanan bir itfaiye görevlisi olduğu belirtildi. 

    Olay yerine hemen itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralılar hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanları da araştırma başlattı. Polis, patlamanın meydana geldiği yerin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

    Şiddetli patlama nedeniyle bina harabeye döndü. Patlamanın ardından yoğun duman ve kimyasal bir koku çevreyi kapladı. 

    Olay anından ilk görüntüler

    Hamile kadın üst kattan atladı

    Alevlerin yükseldiği giriş katındaki dükkanın üst katında oturan 8 aylık hamile bir kadın atlayarak canını kurtardı. Dumanlar arasında kalan kadının yardımına çevredekiler koştu. Mahalleli karton ve battaniyeleri branda gibi kullanarak yangın yastığı oluşturdu. Dumanlar yüzünden zor anlar yaşayan ve nefes almakta güçlük çeken hamile kadın kartonların üzerine atladı. Kadının hafif yaralandığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeytinburnunda patlama

    Gaz sıkışması iddiası

    Patlamanın neden meydana geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Bir iddiaya göre patlamanın gaz sıkışması yüzünden meydana geldi. Ancak gazın LPG tüpünden mi yoksa doğal gaz tesisatından mı sızdığı henüz belirlenemedi. Patlamanın meydana geldiği dükkanda büyük hasar gördü. Dükkanın üst katları ile çevredeki binaların camları kırıldı. Taşıtlar da hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle bir otomobil devrildi.

    İGDAŞ: "Binada doğalgaz yok"

    İGDAŞ da olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada binada doğalgaz bağlantısının bulunmadığı belirtildi. Böylece doğal gaz sıkışması nedeniyle patlamanın gerçekleşmesi ihtimal dışı kaldı.

    Yangın 1 saatte söndürüldü

    Yangından yükselen dumanlar İstanbul'un uzak semtlerinden de görüldü. Yangına Zeytinburnu, Bakırköy ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Çevredekiler yangın söndürme çalışmasını korku ile izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patlama yüzenden tramvay seferleri bir süre aksadı. İtfaiye ekipleri yangın söndürüldükten sonra binanın tüm katlarını tek tek kontrol etti. Kontrol sununda binada mahsur kalan olmadığı belirlendi.

    Zeytinburnu'ndaki patlamayı görgü tanıkları anlattı

    İstanbul Valisi'nden açıklama: "Terör saldırısı söz konusu değil"

    Patlamaya ilişkin ilk resmi açıklama İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan geldi. Vali Mutlu, patlamanın nedenine ilişkin incelemenin sürdüğünü ve ilk andaki yaralı sayısını açıkladı. Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı. Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

    Daha sonra İstanbul Valiliği'nden yapılan ikinci açıklamada patlamada yaralananların sayısının 1'i ağır, 8 kişi olduğu bildirildi.

    Vali Mutlu'dan tweet

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'nda yaşanan patlamayla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından mesaj yayınladı. Vali Mutlu, "Zeytinburnu'nda bir imalathanede muhtemelen gaz sıkışması sonucu oluşan patlamada 8 kişi yaralandı. Yaralılarımıza acil şifalar dilerim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İGDAŞ: "Binada doğalgaz yok"

    İGDAŞ'tan da olaya ilişkin bir açıklama geldi. İGDAŞ patlamanın meydana geldiği binada doğalgaz bağlantısı olmadığnıı açıkladı.

    Patlamanın meydana geldiği iş yerinin ruhsatının bulunup bulunmadığına ilişkin bir bilgi henüz bilinmiyor.

    CHP İl Başkanı olay yerinde incelemede bulundu

    CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Zeytinburnu'nda patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

    Davutpaşa patlaması gibi...

    Yaralılar ve patlama hakkında bilgi veren Salıcı, şunları söyledi:

    ''Yaralılardan biri hamile Ayşe Akıllı... Ayşe Akıllı camdan atlamak istemiş. Bunu gören aşağıdaki bazı vatandaşlar çarşaf gererek aşağıya atlamasını sağlamışlar. Akılı hemen hastaneye kaldırıldı, öğrendiğimize göre durumu iyi... Binadaki bir diğer kadın Güray Coşkun... Onda da bir yaralanma yok Patlamanın dışa dönük olduğu ve yoldan geçen vatandaşların yaralandığını öğrendik. Zeytinburnu'nda bu kaçıncı patlama... Davutpaşa'da daha önceki yıllarda patlama oldu. Burada işyerlerinin denetlenmesiyle ilgili bir sıkıntı olduğu ortada...''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salıcı, 8.5 aylık hamile Ayşe Akıllı'yı kaldırıldığı Özel Avraya Hopital Hastanesinde ziyaret etti.

    Olay yerinden ilk kareler

    Gazete manşetleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow