hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zorunlu Osmanlıca dersine Abdülhamit'in torunu da karşı çıktı

    Zorunlu Osmanlıca dersine Abdülhamitin torunu da karşı çıktı
    expand

    Sultan II. Abdülhamit’in torunlarından Orhan Osmanoğlu, Milli Eğitim Şurası’nda zorunlu ders olarak okutulması tavsiye edilen Osmanlıca dersi için “Zorunlu değil, seçmeli olması daha iyi olur. Bu işi gençlere sevdirerek yapmak lazım” yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitimde muhafazakarlaşma önerilerinin damga vurduğu 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda önce Osmanlıca’nın tüm liselerde zorunlu ders olarak okutulması önerilmiş, daha sonra kapsamı daraltılarak İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri’nde zorunlu ders olması tavsiye edilmişti.

    Osmanlıca zorunlu ders oluyor

    Osmanlıca mezar taşlarındakini okuma meselesi değildir

    Düzce’de "muhafazakar tatil" anlayışına uygun olarak açılan "Devr-i Tatil" projesinin tanıtımına katılan Sultan II. Abdülhamit’in torunlarından Orhan Osmanoğlu, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

    "Dedesinin mezar taşını okuyamayan nesil" gerekçesi

    Eğitim Bir-Sen'den okul öncesi din eğitimi teklifi

    Zorunlu Osmanlıca dersine dayanak olarak gösterilen, “Mezar taşlarını okuyamıyoruz” gerekçesine karşı çıkan Osmanoğlu, “Osmanlıca gençlerin mezar taşlarındakini okuma meselesi değildir, olmaması gerekir” dedi.

    Ertuğrul Günay'dan Osmanlıca ders çıkışı

    Gençlere, tarihi arşivlere girerek araştırmaları için Osmanlıca öğrenmelerini tavsiye eden Osmanoğlu, “Başka bir dil öğreneceğiz diye korkmasınlar. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Zorunlu değil, seçmeli olması daha iyi olur. Bu işi gençlere sevdirerek yapmak lazım” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osmanlı'nın süper kahramanları

    Vatikan'ın ilginç sırları: "Cinsel organ koleksiyonu, seks süiti, kadın papa..."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow