hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li Başkonsolos, Türk genciyle evleniyor

    ABDli Başkonsolos, Türk genciyle evleniyor
    expand

    ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'ın, Türk genci Ramadan Çaysever ile evleneceği iddia edildi. Buna göre, düğün ay sonu eşcinsel evliliğe izin verilen ABD Wisconsin'de yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddiayı Sabah yazarı Bülent Cankurt, bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda gündeme getirdi. Buna göre, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'ın çok yakında Ramadan Çaysever adlı Türk genci ile bu ayın sonunda resmen evlenecek. Hunter ile Ramadan Çaysever'in geçen yıl Kırım Kilisesi'ndeki bir törende tanıştıkları belirtilen yazıda, birkaç ay sonra Çaysever'in, Hunter'in Arnavutköy'deki rezidansına taşındığı bilgisi yer aldı. Yazıda, Hunter'ın resmi davetlere bile Çaysever ile birlikte katıldığı anlatıldı.

    ABD Dışişleri Bakanlığı evliliğe onay verdi

    Çaysever'e birkaç ay önce evlilik teklif eden Hunter'ın "Evet" yanıtı alınca, bunu ABD Dışişleri Bakanlığı'na bildirdiği ve evliliklerine onay verildiği belirtiliyor. Cankurt'un yazısında Başkonsolosun, Ramadan Çaysever ile evleneceğini yakınlarına Şükran Günü yemeğinde açıkladığı da yer alıyor.

    Göründüğü gibi olmayan fotoğraflar

    Yazıya göre, Başkonsolos Charles F. Hunter ile Ramadan Çaysever, Appleton-Wisconsin'de evlenecek. Hunter'ın doğup büyüdüğü Wisconsin'de eşcinsel evliliklere izin veriliyor. Çift, 20 Aralık'ta evlilik için resmi işlemleri başlatmak üzere Wisconsin'e gidecek. Çiftin ABD'de evlendikten sonra Noel ve yılbaşı tatilini de orada geçirecekleri, daha sonra İstanbul'a dönerek burada düğün yemeği verecekleri belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nur Bozar evleniyor

    Türkiye ve Ortadoğu tarihine özel ilgisi var

    Charles F. Hunter, 1990'dan bu yana mensubu olduğu ABD Dışişleri Bakanlığı'nda "Kıdemli müşavir" unvanına sahip olan bir diplomat. Türkçe dil eğitiminin ardından, Eylül 2013'te ABD'nin İstanbul Başkonsolosu olarak Türkiye'deki görevine başladı. Hunter, yakın dönemde Irak'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Basın ve Kültür Konsolosu (2011-12) ve Suriye Şam Büyükelçiliği Başmüsteşarı ve Maslahatgüzarı (2009-11) olarak görev yaptı. Hunter; Türkçe, Arapça ve Fransızca konuşuyor. Appleton-Wisconsin doğumlu olan Hunter, Lawrence Üniversitesi'nden (Fransızca) lisans derecesi ile Stanford Üniversitesi'nden master ve doktora (Fransızca ve Beşeri Bilimler) derecelerine sahip. Özel ilgi alanları arasında; müzik (özellikle acapella), okuma, yemek pişirme, mimari, Türk ve Ortadoğu tarihi bulunuyor.

    Gaziantep Hakimi tarihi bir kararla "marangoz hatasını" giderdi

    Kılıçdaroğlu: "İspat etsinler siyaseti bırakırım"

    Ulaştırma Bakanı Elvan hakkında şok edici Sayıştay iddiası

    Fuat Avni'nin operasyon iddiaları medyayı sarstı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow