hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyalı Che'yi gören inanamıyor

    Antalyalı Cheyi gören inanamıyor
    expand

    Antalya'da yaşayan 24 yaşındaki Kağan Korkmaz, Ernesto Che Guevara'ya inanılmaz benzerliği ile yerli ve yabancılardan büyük ilgi görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 2 yıl önce ailesi ile birlikte İstanbul'dan Antalya'ya gelip yerleşen ve bir telekomünikasyon çağrı merkezinde çalışan Kağan Korkmaz, saç şekli, sakalı, bıyıkları, kaşları ve mimikleriyle Che'nin ikizi görünümünde.

    Sürekli yoğun bir ilgiyle karşılaştığını söyleyen Korkmaz, "Herkes benimle fotoğraf çektiriyor. Onunla kendi resmimi karşılaştırdığım zaman bire bir benzediğimi gördüm, onun gibi olmaya karar verdim" dedi.

    Tek hayalinin Ernesto Che Guevara'nın hayatını oynamak olduğunu dile getiren Kağan Korkmaz, "Böyle bir fırsat elime geçerse Küba devrimcisinin yeni yüzyıldaki tanıtım yüzü olmak isterim" diye konuştu.

    Che hayranını ağlattı

    Kağan Korkmaz, Che'ye benzerliğiyle ilgili başına gelen bir olayı da şöyle anlattı:

    "Bir gün Konyaaltı Sahili'nde bir çift beni gördü. Kadın yanıma geldi ve ağlamaya başladı. Yanındaki erkek arkadaşına neden ağladığını sorduğumda, kız arkadaşının Che Guevara hayranı olduğunu öğrendim. Che Guevara'nın ölmediğini, sanki karşısında durduğunu söyledi. Bu beni de duygulandırdı. Kendisi ile fotoğraf çektirdim, benden ayrılmak istemedi. Çok duygusal bir andı. O anı hayatım boyunca unutamam."

    Ernesto Che Guevera kimdir?

    Küba Devrimi'nde öne çıkarak dünya gençliğini etkileyen 1928 doğumlu, Arjantinli Ernesto Che Guevera, bir doktor, siyasetçi, devrimci olarak tarih sahnesine geçti. Tıp eğitimi alırken Güney Amerika'yı gezen ve yoksulluğu doğrudan gözlemleyen Che'nin motosikletle yaptığı gezisi daha sonra sinemaya aktarıldı.

    1959 yılında Küba'da Batista rejimini deviren Fidel Castro'nun 26 Temmuz Hareketi'nin bir üyesi olan, hükümette de görev alarak bugünkü Küba'nın kuruluşuna katkı veren Che'nin, yayımlanmış çeşitli makale ve kitapları da bulunuyor.

    Diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965 yılında Küba'dan ayrılan Ernesto Che Guevara, önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'ya, ardından CIA ve Bolivya Özel Harekat Birlikleri'nin operasyonuyla yakalanacağı Bolivya'ya gitti. Che Guevara, 9 Ekim 1967'de Bolivya'nın Vallegrande kenti yakınlarındaki La Higuera'da Bolivya ordusunun elinde öldürüldü.

    Ölümünden sonra dünya çapında devrimci hareketlerin sembolü haline gelen Che Guevara, en çok Alberto Korda tarafından çekilen bereli fotoğrafı ile biliniyor.

    Mutlaka izlemeniz gereken 10 Krzysztof Kieslowski filmi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow