hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kaç yıl yaşayacaksınız" söyleyen test

    Kaç yıl yaşayacaksınız söyleyen test
    expand

    Brezilyalı uzmanlar herkesin kendi evinde yapabileceği basit bir test ile yaşam süresini tahmin edebileceğini iddia ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teste göre 1 ile 10 arasında hareketin başarısı dereceleniyor. Derecesi 8'den küçük olanlar yani hareketi yapmakta zorlananların, diğerlerine göre gelecek 6 yıl içerisinde ölme ihtimali daha yüksek.

    Brezilya, Rio de Janerio'da bulunan Gama Filho Üniversitesi'nden uzmanların SRT adını verdiği teste göre (Oturup kalkma testi) belirlenen hareketi yaparken kasların gücü ve dengesi daha iyi olanların hayatta kalma ihtimali daha yüksek. Uzmanlar bu testte kötü olan hastalara kas ve denge güçlendirici egzersizler veriyor.

    Kaç yıl yaşayacaksınız söyleyen test

    750 bin kişiye "skolyoz" uyarısı

    Kaslar ne kadar yaşlıysa o kadar kötü

    İnsanoğlu yaşlandıkça kasları da yaşlanıyor. Bu nedenle kasları yaşlı olanların ömürlerinin de daha kısa olması bekleniyor. Avrupa Kardiyoloji isimli bilimsel dergide yayınlanan araştırmada 51 ile 80 yaşları arasında 2000 yetişkin gönüllü üzerinde araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda da 8 puandan daha düşük alanlarda 6 yı içerisinde hayatını kaybetme riski diğerlerine göre daha yüksek çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Not: Herhangi bir omurga sorununuz, romatizmanız, kalp ve tansiyon sorunlarınız ya da artrit gibi bir hastalığınız varsa lütfen bu hareketi denemeyiniz.

    Sahte diplomat 2 sahte ülke kurdu Türkiye'ye nota bile verdi

    Japon sanatçının 7 bin kilometre dolambaçlı evlilik teklifi

    Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü dolandırıcıları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow