hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reaksiyon ilk bölümüyle gecenin en çok konuşulanı oldu

    Reaksiyon ilk bölümüyle gecenin en çok konuşulanı oldu
    expand

    Star TV'de yayınına başlanan Reaksiyon adlı TV dizisi dün akşamki ilk bölümüyle sosyal medyada en çok konuşulan dizi oldu. Behzat Ç. rolü ile sevilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun "Dayı" tiplemesini canlandırdığı dizi, Türkiye'de istihbarat birimleri arasındaki çekişmeleri konu ediniyor. Dizide yaşanan bazı olaylar, siyasi gündeme de paralellik taşıyor. 7 Şubat krizi diye anılan MİT Müsteşarının ifade vermeye çağrılmasına benzer bir gelişmenin yaşandığı dizinin başrolündeki kahramanlar ise, sosyal medyada esprilere yol açan, "Artık NATO konseptinin dışına çıkıyoruz" sözleriyle devlet içinde MOSSAD ve CIA'in uzantısı olarak faaliyet gösteren yapılanmalara karşı mücadeleye girişiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reaksiyon dizisi yayınlanan ilk bölümüyle geceye damgasını vurdu. 20 binden fazla tweet alarak hakkında en çok konuşulan dizi olmayı başaran dizi, özel efektleri ve dövüş sahneleri ile aksiyon dolu bir şekilde ilerliyor.

    İşte Reaksiyon'un oyuncuları ve diziden nefes kesen kareler

    Dizi İstihbarat Başkanlığı’nın ve Başbakanlık Müsteşarı’nın yeni bir oluşum başlatmak için Yüzbaşı Oğuz diğeri ise Komiser Tekin'i seçmesiyle başlıyor. Sonraki bölümlerde ise geçmişten beri birbirlerine husumeti olan bu ikili, eski defterleri bir şekilde kapatıp beraber çalışacaklar. Dizide bu ikiliye görevlendirmeyi yapan istihbarat yöneticisi de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan esinlenildiği izlenimi yaratan bir tipleme. Bu istihbarat yöneticisi, İran'la ilişkileri nedeniyle ABD'li bir general tarafından tehdit edilmesi sonrasında bir savcı tarafından ifade vermeye çağrılıyor. Dizinin başrolündeki Yüzbaşı Oğuz ve Komiser Tekin'i görevlendiren bu istihbarat yetkilisi ve birlikte hareket ettiği Başbakanlık Müsteşarı, "Artık NATO konseptini terk ediyoruz" diyor. Dizideki bu ifadeler de sosyal medyada esprilere yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlüler Reaksiyon'a ne reaksiyon verdi

    Jeneriğinin “Person of Interest”i andıran dizinin temposu hiç durmadan devam ediyor ve sahne geçişlerinde, flashback'ler kullanılması ve yer isimlerinin yazılması ve bazı diyaloglarda Hollywood klişelerini de barındırıyor.

    "IŞİD koalisyona katılanları kendi topraklarında hedef alabilir"

    Dizide, canlandırdığı pek çok karakterin ardından son olarak Behzat Ç. dizisindeki rolüyle beğeni toplayan Erdal Beşikçioğlu "Dayı" karakterini canlandırıyor. MOSSAD gibi yabancı servislerle ilişkide olduğu gözlenen "Dayı" bir bakana yönelik suikast düzenlenmesinin de ardında yer alan isim olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Beşikçioğlu'nun bu dizide canlandırdığı karakter, sosyal medyada, özdeşleştiği önceki rolü Behzat Ç'ye göndermeyle "Ah be amirim" diye serzenişle karşılaştı.

    Hastalarını soyunarak tedavi ediyor

    Konsept danışmanlığının Bahadır Özdener'in yaptığı dizi yeni Kurtlar Vadisi olarak lanse edilmiş hatta 11 yıllık Kurtlar Vadisi’ni tahtından edeceği konuşulmuştu. Dizinin istihbarat dünyasını, suikastları, mafyatik ilişkileri ve bunlarla karşısında ya da yanında dirsek temasında "kutsal devlet" vurgusunu barındırması, Kurtlar Vadisi ile paralellik taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar'daki askeri törende Erdoğan'ı duraksatan detay

    Yönetmenliğini, Karakol, Dila Hanım ve Düğün Şarkıcısı gibi yapımları da yöneten Onur Tan’ın üstlendiği dizinin senaristliğini de Ozan Aksungur ve Emre Özdur yapıyor.

    Dizide usta oyuncu Ahmet Mekin de Yüzbaşı Oğuz'un babası rolünde.

    Cüneyt Özdemir gözyaşlarını zor tuttu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow