hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaramaz çocuklara yaşlı adam traşı!

    Yaramaz çocuklara yaşlı adam traşı
    expand

    ABD'de bir berber yaramazlık yapan çocukları bedava traş ediyor. Ama traş çocukların beğeneceği türden değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Washington Post'ta yer alan habere göre A-1 Kutz adlı berber dükkanı yaramaz çocukları bedava traş ediyor ancak traşın sonunda ortaya adeta yaşlı bir adam çıkıyor.

    Dükkanın ortağı olan 3 çocuk babası Russell Frederick bu "utandırma" yöntemini ilk olarak kendi çocuğu üzerinde denediğini belirtti. 12 yaşındaki oğlunun notları düşmeye başlayınca ona bu traşı uyguladığını söyleyen Frederick, traştan sonra notların bir anda uçuşa geçtiğini söyledi.

    Fatih Terim'i 1 milyon kişi aradı

    Yaramaz çocuklara yaşlı adam traşı
     Ancak uzmanlar çocukların bu şekilde utandırılmasının kesinlikle doğru bir davranış olmadığını söylüyor. Çocuk gelişimi üzerine bir kitabı olan Amy McCready böyle bir davranışın çocuğun psikolojisini bozacağına dikkatleri çekiyor. "Bu tarz bir "utandırma" hareketi çocuğun karar verirken neyin doğru neyin yanlış olacağına göre değil korkularının yönlendirmesiyle hareket etmesine neden olur. Ancak çocukların neyin doğru neyin yanlış olduğuna hiç bir baskı altında kalmadan tamamen kendi özgür iradeleriyle karar vermesi gerekir" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte yılın golü

    Bir başka psikoterapist olan Amy Morin ise "Uygulanan utanç temelli disiplin mekanizmaları çocuğun kendisini kötü hissetmesine neden olur, beyin kimyasını değiştirebilir ve düşünce yapısını bozabilir" dedi.

    Morin en iyi disiplin şeklinin ceza değil "öğretme" olduğunun altını çizdi.

    Yaramaz çocuklara yaşlı adam traşı

    Karolin Fişekçi'den Tuğçe Kazaz'a ikinci gönderme

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow