hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Otizm Farkındalık Ayı

    Dünya Otizm Farkındalık Ayı
    expand

    Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Bu özel gün nedeniyle Tohum Otizm Vakfı, farkındalık yaratmak için "Otizme Mavi Işık Yak" projesi başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm farkındalık ayı, 2 nisan ise otizm farkındalık günü ilan edildi. Bu ay boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. 

    Türkiye'de ise bu çalışmalara Tohum Otizm Vakfı öncülük ediyor. Bunun için de otizmin rengi olarak mavi kullanılarak bir farkındalık projesi başlatıldı. Bugün bütün dünyada uygulanacak mavi ışık kampanyası ülkemizde de gerçekleştirilecek. 

    Erken tanı ile özel eğitimin önemini anlatan Tohum Otizm Vakfı çocukların ailelerinden, eğitmenlerden, doktorlardan, sanatçılardan, iş insanlarından, politikacılardan, gazetecilerden ve konuya duyarlı herkesten ve her kurumdan bugün mavi giyerek ve mavi ışık yakarak otizm konusunda farkındalık projesine destek vermesini istiyor.  

    Sosyal medya üzerinden de mesaj vermek isteyenler mavi rengi kullanarak çektirdikleri fotografları #otizmemaviisikyak etiketi ile paylaşabilecekler. 
    Bu arada, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için Türkiye'de otizmle ilgili çalışan sivil toplum örgütlerinin en büyük çatı kuruluşu otizm dernekleri federasyonu, otizm farkındalık günü'nde otizmli bireylerin sorunlarına dikkat çekerek 3 yıldır beklenen otizm eylem planının uygulanmasını talep etmek için, bugün sabah saatlerinde Ankara'da meclis önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otizmli çocuklarda görülen konuşma problemleri ve terapisi

    Türkiye'de Otizmli olmak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow