hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Murat Göğebakan hayatını kaybetti

    Murat Göğebakan hayatını kaybetti
    expand

    Sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü hastanede lösemiye bağlı solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Göğebakan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah saat 08: 45'te son nefesini verdi.

    Lösemiye bağlı solunum yetmezliği
    Göğebakan'ın vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat Göğebakan lösemi ve solunum yetmezliği sebebiyle 10 gündür hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Bu sabah saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti" denildi.

    Başbakan evinde ziyaret etmişti 
    Başbakan Erdoğan kendisi için 'Uzun Adam' şarkısını yazan sanatçı Göğebakan'ı evinde ziyaret etmiş, katıldığı mitinglerde Murat Göğebakan için dua istemişti.

    Oğluna vasiyeti
    Murat Göğebakan'ın geçen 22 Mart'ta Samsun'da katıldığı bir programda oğluna vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Sahnede hastalığı süresince yaşadıklarını anlatan Göğebakan, İlkadım İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Erdoğan Tok'un kendisini aradığını, "Yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır" sözlerini hatırlatarak, "Oğlum Bülent'e ettiğim vasiyetimde vardır, bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al" demişti. Yaptığı konuşmada doktorunun kendisine ilik nakli yapılmasını gerektiğini söylediğini belirten Göğebakan, şunları söylemişti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çok para istemişlerdi, o kadar param yoktu. Ama Allah'ım vardı sorun değildi. Bir gün Samsun'dan bir telefon geldi bana, hiç unutmam, unutamam o telefonu görüşmesini. Oğlum Bülent'e ettiğim vasiyetimde vardır, bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al. Ve o da 30 Mart akşamı İlkadım Belediye Başkanı olacak olan adam Erdoğan ağabeyim. Aynen şunları söylemişti telefonda, 'Yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır' demişti. Allah razı olsun. Allah'ım hiçbir başkanımıza zarar vermesin. Erdoğan ağabeyimin bir lafı benim yüreğimi doldurdu yüreğimi."

    "Hakkım varsa helal hoş olsun"
    30 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen ve Murat Göğebakan'ın ölüm haberini alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise "Hakkım varsa helal hoş olsun. 5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat kardeşimizin bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinin haberinin ardından derin bir yara aldık. Güzel yürekli bir insan, yaşama her zaman pozitif bakabilen bir kişiliği kaybetmenin acısı tüm Türkiye en derin duygularla yaşıyor. Seçim öncesi AK Parti Samsun Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik şöleninde söylediği sözleri aklımızdan çıkmıyor. Oğlu Bülent Göğebakan'a ettiği vasiyette oğlunun benden helallik almasını belirttiğini söyleyen Murat kardeşim için kelimeler kifayetsiz kalır. Türk sanat dünyası büyük bir çınarını kaybetmiştir. Başımız sağolsun Rabbim ailesine sabır versin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Göğebakan'ın sanatçı dostlarından duygusal mesajlar

    Murat Göğebakan kimdir? 
    Murat Göğebakan 9 Ekim 1968 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Anne ve babası Almanya'da çalıştığından dolayı Almanya-Türkiye arasında bir çocuukluk geçirmek zorunda kalan Murat Göğebakan ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladı. Daha sonra 1986 yılında Hacettepe Ankara Devlet konservaturarı'na giren Murat Göğebakan eğitimini tamamlamasının ardından Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Murat Göğebakan bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana'da yaşayan Murat Göğebakan ilk evliliğini genç yaşlarda yaptı ve bu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Göğebakan, Adana'da toprağa verilecek 

    Murat Göğebakan ''Uzun Adam'' bestesini yaptı

    Bülent Arınç'a 'kahkaha'dan sonra 'direk' tepkisi 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow