hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya yağış altında

    Trakya yağış altında
    expand

    Tunca Nehri bazı bölgelerde taştı. Bulgaristan ve Edirne'deki sağanak nedeniyle Sarayiçi'ne ulaşımın sağlandığı tarihi köprüler trafiğe kapatıldı. Kapıkule'den TIR geçişi yapılamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulgaristan'daki sağanak yağış nedeniyle debisi yükselen Tunca Nehri, bazı bölgelerde taştı. Bulgaristan'da, TIR'ların geçtiği bazı yollar sağanak nedeniyle sualtında kaldığı için Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan geçişe izin verilmedi, 6 kilometrelik kuyruk oluştu.

    Asker kaçaklarına büyük "bedel"

    Tunca Nehri bazı bölgelerde taştı

    Bulgaristan ve Edirne'deki sağanak nedeniyle 24 saatte debisi yaklaşık 2 kat artan Tunca Nehri, yatağının dar olduğu Sarayiçi bölgesinde çevreye yayılmaya başladı. DSİ ölçümlerine göre, dün 120 metreküp/saniye civarındaki debi 215 metreküp/saniye seviyesine yükseldi .Debi artışıyla nehir üzerindeki Fatih Köprüsü'nün gözlerini kapandı. Sular, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı ve Balkan Şehitliği'ne doğru yayılmaya başladı.Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi'ne bağlantının sağlandığı tarihi Fatih ve Kanuni köprülerini araç ve yaya trafiğine kapattı.Tunca Nehri, beslediği Meriç Nehri'nin debisini de arttırdı. Dün 500 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi 780 metreküp/saniyeye çıktı. Yerleşim yerlerinde taşkına neden olan Meriç Nehri'nin taşma seviyesi 1300 metreküp/saniye olarak bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sualtında sıradışı bir müze

    Kapıkule'den TIR geçişi yapılamıyor

     Bulgaristan'da, tırların geçtiği bazı yollar sağanak nedeniyle sualtında kaldığı için geçişe izin verilmediği bildirildi. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 6 kilometrelik kuyruk oluştu.
     Bulgaristan'da bazı yollar yağış dolayısıyla su altında kaldığı için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen tırlar komşu ülkeye geçemiyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bulgaristan'daki sağanak dolayısıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı yolundaki dere taştı.Yolda su birikintileri oluştuğu için geceden bu yana güvenlik gerekçesiyle komşu ülkeye tır geçişine izin verilmiyor. Geçişlerin durması nedeniyle yurt dışına çıkış için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen tırlar 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Trakya Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, tırları Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na yönlendiriyor.

    Ve beklenen oldu Meriç Nehri taştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow