AB: "Çin'in internet sansürü kabul edilemez"

Avrupa Birliği Telekomünikasyon yetkilisi Viviane Reding, Çin'in internet üzerinde uyguladığı sansürün "kabul edilemez" olduğunu söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
AB'nin enformasyon toplumu ve medyadan sorumlu komisyon üyesi Reding, Pekin'de düzenlenecek olimpiyatların, ülkenin özgür bilgi akışı konusundaki taahhütleri yerine getirdiğini göstermesi için bir şans olduğunu kaydetti.
AB'yle ilgili yeni bir merkezin açılışı için Singapur'a giden Reding, internetin özgür bir ifade aracı olduğunu ve internete yönelik her türlü müdahaleyi, vatandaşların bilgi edinme özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirdiğini söyledi.
Viviane Reding, "İnsanlar, bilgi edinme konusunda özgür olmalı, bazı siteleri siyasi nedenlere engellemek doğru değil. Çin'e, internet içerikleri üzerine koydukları kısıtlamaların bizim için kesinlikle kabul edilemez olduğunu açık biçimde ifade ediyoruz" diye konuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında