hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alain de Botton'un son kitabı Türkçe'de

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede
    expand

    Modern toplumda haberler, geleneksel toplumdaki dinin ayrıcalıklı konumuna mı sahip? Dünyada ve Türkiye'de Londra'daki Heathrow Havaalanında bir hafta yaşayarak yazdığı "Havaalanında Bir Hafta" kitabıyla yoğun bir ilgi gören İsviçreli yazar Alain de Botton, bu soruya yanıt veriyor. Botton'un, "felaket haberleri neden aslında moralimizi düzeltir? Ünlülere neden bu kadar meraklıyız? Yolsuzluk ve skandal haberleri neden bu kadar ilgi çekicidir? Uzak ülkelerde yaşanan trajediler neden bize bu kadar sıkıcı gelir?" gibi sorulara yanıtlar verdiği bir tür "haber kullanma kılavuzu" niteliğindeki kitabı, "Haberler"i, Sel Yayıncılık okurla buluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alain de Botton'un bir tür "haber kullanma kılavuzu" olarak düşünülebilecek "Haberler" kitabı, Çağdaş Amerikan edebiyatının önemli temsilcisi Jonathan Franzen'in, yakın arkadaşı ve rakibi yazar David Foster Wallace'ın intiharı üzerine düşüncelere kadar çok çeşitli konuların arasında gezdirdiği kitabı "Uzaktaki", Jeanette Winterson'un ödüllü romanı "Tek Meyve Portakal Değildir" ile Enis Batur'un Sanat Üzerine Denemeler'inin üçüncüsü "Karanlıktan Işık Yontanlar" Sel Yayıncılık'tan çıkıyor. Kitaplar 15 Mayıs'tan itibaren raflardaki yerini alacak.

    Haberler - Bir Kullanma Kılavuzu

    Geleneksel toplumda dinin sahip olduğu o ayrıcalıklı konum modern toplumda haberlere aittir. Fakat her gün maruz kaldığımız bu haber bombardımanını o kadar kanıksamışızdır ki, bu kadar önemli bir şeyin etkileri üzerine pek durup düşünmeyiz. Alain de Botton, Haberler'de bu şaşırtıcı boşluğu doldurmaya çalışıyor. Çeşitli vakaları derinlemesine analize tabi tutarak sorular soruyor ve bunların cevabını arıyor: Felaket haberleri neden aslında moralimizi düzeltir? Ünlülere neden bu kadar meraklıyız? Yolsuzluk ve skandal haberleri neden bu kadar ilgi çekicidir? Uzak ülkelerde yaşanan trajediler neden bize bu kadar sıkıcı gelir? Haberler daha iyi bir insan olmamıza nasıl yardımcı olabilir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Modern teknolojinin de etkisiyle kendimizi beş dakikada bir haberleri kontrol etmek zorunda hissettiğimiz, sabah haberle kalkıp akşam haberle yattığımız bu çağda, iç huzurumuzu korumanın, umutsuzluğa kapılmamanın ve gerçekten neyin önemli neyin önemsiz olduğunu anlamanın çok da zor olmadığını savunan de Botton'un bu son çalışması bir tür "haber kullanma kılavuzu" olarak düşünülebilir.

    Alain de Botton, (20 Aralık 1969, Zürih), İsviçreli yazar ve televizyon yapımcısı. Harvard Üniversitesi'nde başladığı felsefe doktorasını yazarlık kariyeri için yarım bıraktı. Londra'da açılan School of Life'ın (Hayat Okulu) kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ayrıca mimari bir organizasyon olan Living Architecture'ın da (Yaşayan Mimari) yöneticilerindendir. Alain de Botton, kitaplarında ve televizyon programlarında, çeşitli kavramları felsefi tarzda işleyerek onları gündelik yaşamla ilişkilendirir. Kitaplarında edebiyatla hayatı başarıyla yorumlayan ve çoğunlukla felsefeyle harmanlayan Alain de Botton, halen Londra'da yaşıyor ve tüm dünyada günümüzün en sevilen yazarlarından biri olmayı sürdürüyor .Alain de Botton'un bütün kitapları Sel Yayıncılık tarafından yayımlanmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzaktaki

    Çağdaş Amerikan edebiyatının önemli temsilcisi Jonathan Franzen konuşmalar, denemeler ve kitap eleştirilerinden oluşan bu derlemeyle çok yönlülüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. Kitap eleştirisinden modern teknolojinin topluma etkilerine, yaban kuş nüfusunu tehdit eden tehlikelerden gelişmekte olan ekonomilere, aile yaşamından yakın arkadaşı ve rakibi yazar David Foster Wallace'ın intiharı üzerine düşüncelere kadar çok çeşitli konuların arasında ustalıkla gidip geliyor. Gençliğinden günümüze çeşitli zaman dilimlerinde; Güney Pasifik, Kıbrıs, Malta, Çin gibi dünyanın çok farklı köşelerinde okuru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

    Franzen, Uzaktaki ile bir yandan bütün çelişkileri ve korkularıyla okuyucusunun karşısına içtenlikle çıkarken, bir yandan da akıcı dili ve ilginç konularıyla eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Jonathan Franzen, 1959'da Illinois, Western Springs'de doğdu. Swarthmore Üniversitesi'nde Alman edebiyatı eğitimi aldı.
    1987'de yerleştiği New York'ta ilk romanı The Twenty-Seventh City yayımlandı. Bunun ardından yazdığı Strong Motion (1992) adlı kitabı da ilk romanı gibi aile ilişkilerini konu alıyordu. 2001'de yayımlanan Düzeltmeler'le (Türkçesi: Füsun Doruker, 2012) Ulusal Kitap Ödülü ve James Tait Black Memorial Ödülü gibi önemli ödüller kazandı ve National Book Critics Circle ve 2002 Pulitzer Ödüllerinin finalisti oldu. Geniş bir okur kitlesinin ilgisini çeken Düzeltmeler, 2001'de New York Times Yılın En İyi Kitapları Listesi'ne girdi.

    2010'da yayımlanan Özgürlük'le (Türkçesi: Sevin Okyay, 2012) birlikte, Franzen ABD'nin en çok okunan yazarlarından biri haline geldi. 2000 yılındaki Stephen King kapağından sonra, Time dergisinin kapağında yer verdiği ilk yazar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    How to be Alone (2002), The Discomfort Zone (2006), Uzaktaki (2002) adlı deneme ve anı kitapları da yayımlanan Franzen yazın hayatını New York ile California'da sürdürüyor.

    Tek Meyve Portakal Değildir

    Evlatlık alınıp misyoner olarak yetiştirilen bir kız çocuğu, aykırı eğilimleri yüzünden beklentileri suya düşürecektir. Jeanette on altı yaşına geldiğinde, sevdiği kız uğruna Kilise'yi, evini ve ailesini terk etmeye karar verir. Winterson otobiyografinin ötesine geçerek fantastik bir kurguyu deneysel bir yazım tarzıyla birleştiriyor ve ününün hakkını veren bir anlatı ortaya çıkarıyor. Mizahi tarzı ve keskin zekasıyla kalıplaşmış anlayışları ve yerleşik ilişkileri sorgulayan Winterson, Tek Meyve Portakal Değildir'de dönüp geçmişine bakarken okuru da "kendini icat etmeye" çağırıyor.

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Jeanette Winterson, 1959'da Manchester, İngiltere'de doğdu. Pentekostal Kilise'ye mensup ebeveynler tarafından 1960'ta evlat edinilip misyoner olmak üzere yetiştirildi. Kitapların gücünü erken keşfeden ve kendini bir lezbiyen olarak tanımlayan Winterson, 16 yaşında evden ayrılıp küçük bir arabada yaşamaya başladı. Bu süre içinde eğitimini devam ettirdi ve Oxford Üniversitesi İngilizce bölümünde okurken ek işler yaparak geçimini sağladı. Mezun olduktan sonra bir süre tiyatro alanında çalıştı. 25 yaşındayken yayımlanan ilk romanı Tek Meyve Portakal Değildir, 1985'te En İyi İlk Roman Dalı'nda Whitbread Ödülü'ne layık görüldü.

    Yetişkinler için on romanın yanı sıra çocuk kitapları, öyküler, denemeler, senaryolar ve bir anı kitabı yazdı. Ağırlıklı olarak fizikselliğin ve hayal gücünün sınırlarını, cinsiyet kutuplaşmalarını ve cinsel kimlikleri işleyen eserleriyle, John Llewellyn Rhys Ödülü'ne, E.M. Forster Ödülü'ne ve Cannes Film Festivali'nde Gümüş Ödül'e layık görüldü. 2006 yılında ise edebiyata hizmetleri için kendisine İngiliz Kraliyet Onur Nişanı verildi. Düzenli olarak The Guardian gazetesine yazan Winterson, Manchester Üniversitesi'nde Yaratıcı Yazarlık profesörü olarak görev yapmaktadır. Yazarın Bedende Yazılı, Vişnenin Cinsiyeti ve Tek Meyve Portakal Değildir adlı romanları yayınevimiz tarafından yayımlanmıştır; Why Be Happy When You Could Be Normal? da yayın programımızdadır.

    Karanlıktan Işık Yontanlar / Sanat Üzerine Denemeler - 3

    Yüzyılımız, bir önceki yüzyılın daldığı bir uykunun kâbusunu görüyor hâlâ. Sanayi Devrimi'nin, Teknoloji Devrimi'nin yarattığı kırılmalar, Sanat'ın akış düzenini altüst etmeye yetmişti: Hüner ve ustalık hızla "makina"nın hışmına uğramış, fotoğraftan sinemaya, ses kayıt araçlarından oto-mobil'e peşpeşe devreye giren yenilikler, yaratıcı kişilerin odağını parçalamaya yetmişti. Modernler, işte bu kavşakta doğdular. Onlar, başka bir canlı türünün temsilcileri mi sayılmalıydılar, geçici bir hastalığın sonuçları mı: Bugün bile kesin bir yanıtına kavuşamadığımız, kanatıcı, kanırtıcı bir soru. Dönüp baktığımızda, bütün söyleyebileceğimiz, bir bakıma kesinleyebileceğimiz şu: Modernlikle birlikte, bireyin "gerçek" ile savaşıma girdiği tartışılmayacak bir olgu. Yüzyıllar boyu yansıtmaya, öykünmeye, birebir karşılığını aramaya çalıştığı gerçeğin karşısında, artık onu bozuşturmak, yüzünün arkasındaki yüzü deşifre etmek tutkusuyla duruyordu yaratıcılar. XX. yüzyılın, sanat alanında bu programla başladığını söylemek güç olmasa gerek.

    Sel Yayıncılık, Enis Batur'un dört ciltte toplanacak "Edebiyat ve Sanat Üzerine Denemeler'inin ilk kitabı Son Modernler'in ve ikinci kitabı Yazının Sınır Boyuna Yolculuklar'ın ardından üçüncü cildi okura sunuyor. Dizi, 2015 yılında tamamlanacak.

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Simultane Cinnet

    Enis Batur ve Yiğit Bener, şanlı edebiyat tarihimizin asr-ı kâbusu Latin elifbalı yılların faydasız eserler verdikten sonra hafızalardan silinmiş, kitabevi raflarından kaybolmuş iki edip müsveddesi.

    Bu müşterek kaleme alınmış risalelerini, bir vakitler mütercimler dünyasında vuku bulmuş mütecennin faaliyetlerin mahiyetini samimiyyet ile itiraf etmiş olmaları sebebiyle, ibret vesikası olarak neşretmeyi görev bildik.

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Cahil -Aforizmalar-

    Cahillik, başa belâ, demiş eskiler.
    Bugün tam tersi: Cahillik baş tacı.
    Yalnız politikada değil, edebiyat, sanat hattâ akademik yaşamda en çok aranan nitelik (üstün nitelik) cahillik.
    Cahil olmayana tüm yollar kapalı.
    Bu bir fantezi değil, bir gerçek.

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Kütüphane

    Bir kütüphane kurmaya başladınız. Daha farkında değilsiniz:
    Orası size ait, içinde bir tek sizin kapalı kalacağınız, yaşadığınız sürece çıkış kapısını bulamayacağınız bir hapishane.

    Oradan geliyor bu küçük kitap.
    Oraya gitmek için.

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    İnsanın Esas Gerçekliği: Tembellik

    Hangi sistem olursa olsun çalışmanın kutsiyetini yerin dibine batıran ve tembelliği hak ettiği mertebeye çıkaran bir gerçekleşme arayışı…
    Yaygınlaşması umulan bireysel bir karşı çıkış, düzene sokulan bir çomak, redde dayalı bir uyanış çağrısı…
    Ne de olsa "yaşam, kazanılmış bir kavgadır."

    Alain de Bottonun son kitabı Türkçede

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow