hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Kebi̇r Ne Demek? El-Kebi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Kebi̇r Ne Demek El-Kebi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El-Kebir esması Allah'ın (cc) 99 en güzel isimlerinden biridir. El-Kebir ismi akla gelen ya da gelmeyen her konuda Allah'ın (cc) ululuk ve büyüklük sahibi olduğunu anlatmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kebir Ne Demek?

    Esma ül hüsnada yer alan El Kebir esmasının anlamı büyüklük ve ululuk sahibi yaratan demektir. Allah'ın (cc) büyüklüğünün ve ululuğunun insanlar tarafından algılanamayacak kadar büyük olduğu anlamına gelir. El Kebir esması Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve onun ne kadar ulu, ne kadar büyük olduğunu anlatır.

    Allah'ın (cc) büyüklüğü kulları tarafından idrak edilemeyecektir. Faziletleri oldukça fazla olduğundan El Kebir esmasını anlamak ve hissederek zikretmek Müslüman kullara önerilir. Allah'ın (cc) büyüklüğünü kabul etmek ve bunu bilerek isimlerini zikretmek oldukça hayırlıdır.

    El-Kebir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Kebir esmasının Türkçe anlamı ululuk sahibi ve kimsenin aklının eremeyeceği kadar büyük olan demektir. Allah'ın (cc) büyüklüğü yaratılanlar tarafından fark edilemeyecek ve idrak edilemeyecek gibidir. El Kebir esmasının diğer esmalar gibi birçok fazileti vardır ve bunlardan faydalanmak için esmanın zikredilmesi gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kebir esmasının her gün Ya Kebiyru Celle Celaluhu şeklinde okunması kişinin haysiyet ve şerefinin artmasına vesile olur. El Kebir esmasının haksızlıklara karşı okunması da kişilerin tüm kötülük ve haksızlıklardan korunmasını sağlar. El Kebir esmasını düzenli bir şekilde okumaya devam edenler yüksek mevkideki kişilerden saygı ve hürmet görürler.

    Borçlu kimseler El Kebir esmasını zikrederse borçlarından kurtulur. El Kebir esmasını anlamıyla beraber bilmek ve ezberlemek çok sevaptır. Allah Teala'nın isimlerini ezberlemek ve dualara bu isimleri eklemek duaların kabul olmasına vesile olur. Anlamını bilmek ve Allah'ın (cc) büyüklüğünü kabul ederek esmalarını zikretmek imanın kuvvetlenmesine de vesile olmaktadır.

    El-Kebi̇r Ne Demek El-Kebi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Kebir Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allah'ın (cc) 99 ismi içinde yer alan El-Kebir esması faziletleri ile neredeyse her derde deva olmaktadır. Ya Kebir ya da El Kebir şeklinde zikredilen bu esma sevgi, saygı ve değer görmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla zikredilmelidir.

    El Kebir esmasını zikreden kişilerin muhabbet ve sevgi bağları daha güçlü olmaktadır. Haksızlığa uğradığını düşünen kişilerin bu haksızlıklardan korunmak için de El Kabir esmasını okumaları önerilmektedir. 

    El-Kebir Zikir Günü ve Saati Nedir?

    Allah'ın (cc) esmalarının zikir günleri ve zikir saatleri vardır. El Kebir isminin zikir günü perşembe, zikir sayısı ise 232 olarak bilinmektedir. Eğer El Kabir esmasını perşembe günü ve en az 232 olarak zikrederseniz faziletlerinden daha çok faydalanabilirsiniz. Fakat içinizden her geldiğinde ve istediğiniz kadar zikretmeniz de oldukça faydalıdır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow