hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Kayyum Ne Demek? El-Kayyum Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Kayyum Ne Demek El-Kayyum Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Kayyum, Allah'ın (cc) 99 esmasından biridir ve hem anlamı hem de faziletleri bakımından kıymetlidir. El-Kayyum esmasının anlamı evrendeki tüm canlıları canlı ve diri tutan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kayyum Ne Demek?

    El Kayyum anlam bakımından varlıkları dirilten ve onları canlı tutan demektir. Allah (cc) tüm canlıları diri tutar ve onları yöneterek gözetir. Can veren de canı alan da odur ve ondan daha yüce bir varlık bulunmaz. Kulların zor ve sıkıntılı günlerinde Allah'a (cc) sığınmaları ve ona el açmaları gerekir.

    Kimseye muhtaç olmayan Allah (cc) muhtaç olanları da geri çevirmeyendir. El Kayyum esmasının anlamı yanında insanlar için faziletleri de önemlidir. El Kayyum esmasını sık sık zikretmeyi alışkanlık haline getirerek faydalarından yararlanmak mümkündür.

    El-Kayyum Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) bir esması olan El-Kayyum esması Türkçe anlamı bakımından tüm canlıları canlı tutan, can veren ve can alan anlamlarına gelir. Allah (cc) tek yaratıcıdır ve canlıları canı da o verir canlılardan canı da o alır. Ondan yücesi yoktur ve kimseye de muhtaç değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Kayyum esması Ya Kayyum olarak da okunabilen bir esmadır. Eğer 156 kere Ya Kayyum esmasını zikrederseniz günahlarınızdan arınmış ve Allah'a (cc) sığınmış olursunuz. İş ya da okul hayatında başarılı olmak isteyenlerin de El Kayyum esmasını düzenli bir şekilde okumaları önerilir.

    El Kayyum esması bazı ayetlerde de anlatılmaktadır. Bakara suresinin 225. ayetinde, Furkan suresinin 58. ayetinde ve Al-i imran suresinin 2. ayetinde El Kayyum isminin faziletleri anlatılır.

    El-Kayyum Ne Demek El-Kayyum Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Kayyum Esmasının Faziletleri Hangi Surelerde Geçer?

    'Ölümsüz olan ve daima diri olan Allah'a (cc) güvenerek ona dayan' (Furkan suresi 58. ayet)

    'Allah (cc) kendinden başka hiçbir ilah bulunmayan, hayy ve ayrıca kayyum olandır.' (Ali İmran suresi 2. ayet)

    'Ondan başka hiçbir ilah yoktur, o hayy ve kayyum olandır.' (Bakara suresi 225. ayet)

    El-Kayyum Esmasının Zikir Gün ve Sayısı Nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kayyum esmasını Allah'a (cc) hatırlamak ve manevi olarak kendini nurlanmış hissetmek isteyen herkes okuyabilir. Allah'ın (cc) esmalarını okumak ve zikretmek onu hatırlamayı gösterir. Fakat bu noktada El Kayyum esmasının zikir günü ile zikir sayısı da merak edilmektedir.

    El Kayyum ismi şerifinin zikir günü perşembe, zikir sayısı da 156'dır. El Kayyum esmasını zikretmek ve faziletlerinden faydalanmak isteyen kişilerin perşembe günleri zikretmeleri çok daha hayırlı olur. El Kayyum esmasını en az 156 kere okumakta fayda olur.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow