hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Kadi̇r Ne Demek? El-Kadi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Kadi̇r Ne Demek El-Kadi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El-Kadir, Esma-ül Hüsna'da yazan bir isimdir ve Allah'ın (cc) 99 ismi arasında yer alır. El-Kadir ismi Allah'ın (cc) her şeye gücünün yettiği ve sonsuz kudretinin bulunduğu anlamı taşımaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kadir Ne Demek?

    Kur'an'da da birçok yerde geçen isimlerden olan Kadir ismi Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve anlamı itibariyle oldukça hayırlıdır. Allah'ın (cc) sonsuz kudretiyle her şeye gücü yettiği anlamına gelen El-Kadir ismi Allah'a (cc) iman etmek gerektiği anlamındadır.

    El-Kadir isminin ikinci anlamı ise Allah'ın (cc) kıyamet günü ölüleri dirilteceği ve onları sorguya çekeceği şeklindedir. Allah'ın (cc) gücünün sonsuzluğu üzerinden değerlendirilen El Kadir ismi Allah'ın (cc) kıyamet gününde herkesi dirilteceği ve dünyada yaptıkları için hesaba çekeceği anlamındadır. 

    El-Kadir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Kadir isminin Türkçesi rahmeti ve ilmi gibi sınırsız olan şeklinde karşımıza çıkar. Günde 33 kere Ya Kadir ya da El Kadir şeklinde zikredilmesi gereken bu esma ile kişilerin kalbine iman ve nur dolmaktadır. Ya Kadir esmasını zikretmek ayrıca kişileri tüm hastalıklardan ve musibetlerden de korur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Kadir esmasını 2 rekat namazdan sonra 100 ya da 200 kez zikreden kişilerin ibadetleri güçlenir ve kendilerini manevi olarak daha güçlü hissederler. Düşmanlarından zarar görmemek için de kişilerin 305 kere El Kadir esmasını zikretmeleri önerilir.

    El Kadir esması zikir sayısının artması ile daha etkili hale de getirilebilir. İsteklere ve amaca uygun bir esmanın zikredilmesi kişilerin faziletlerinden yararlanması adına önemlidir.

    El-Kadi̇r Ne Demek El-Kadi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Kadir Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinin hepsi çok faydalıdır ve Müslümanlar için de oldukça faydalıdır. Eğer El Kadir esmasını sık sık zikrederseniz ve bunu her gün alışkanlık haline getirirseniz daha sağlıklı olursunuz. Kötülüklerden ve düşmanlardan korunmak için de her gün El Kadir ya da Ya Kadir esmasının zikredilmesi önerilir.

    Esmaları zikretmenin herhangi bir zikir sayısı ya da günü olmasa da daha faziletli olduğu anlar bulunur. Kişilerin kendilerini daha huzurlu ve manevi olarak güçlü hissetmeleri için de her gün Allah'ın (cc) isimlerini okumaları önerilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kadir Zikir Günü Nedir?

    El-Kadir esmasının zikir günü pazar sabahı gün doğumu olarak karşımıza çıkar. El Kadir esmasının zikir sayısı da 305 olarak tespit edilir. Bu gün ve sayıda El Kadir esmasının zikredilmesi daha faziletleri ve hayırlı olmaktadır. Fakat kişiler kendilerini daha iyi ve huzurlu hissetmek için istedikleri her anda istedikleri kadar El Kadir esmasını zikredebilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow