hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Hayy Ne Demek? El-Hayy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Hayy Ne Demek El-Hayy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Hayy isminin anlamı ezeli ve ebedi hayatının sonsuz sahibi demektir. Allah'ın (cc) en güzel sıfatlarından biri olan El Hayy ismi oldukça hayırlıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Hayy Ne Demek?

    El Hayy esmasının anlamı ebedi diri olan ve ezeli olan şeklinde açıklanabilir. Mükemmel ve tam anlamıyla hayatın sahibi olan anlamına gelen El Hayy esması her şeyin sahibinin Allah (cc) olduğunu vurgular. El Hayy Allah'ın (cc) daima diri olduğu ve her şeye hayat ve can verdiği şeklindedir. Sonsuz ve sınırsız hayatın sahibi olan Allah (cc) her şeye gücü yeten ve her şeyin gerçek sahibi olandır.

    El-Hayy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Hayy isminin anlamı hayatın kaynağı olan demektir ve Allah'ın (cc) her şeyin kaynağı olduğunu anlatmaktadır. Ey Hayy esması Arapça kökenlidir ve bu esma genellikle kullar tarafından sağlık için okunur. El-Hayy esmasının faziletleri arasında sıhhatli olmak ve güzel bir ömür geçirmek vardır. El Hayy ismini her gün 18 kere zikrederseniz uzun ömürlü bir yaşamınız olur ve içinizden gelen her şey gerçekleşir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Hayy ismini 300 defa zikreden kişiler hasta olmaz ve sağlıklı bir ömür geçirirler. El Hayy esmasını misk ya da gül suyuna okuyarak hasta biri tarafından tüketilmesini sağlarsanız o kişi hastalığından kurtulur. Hasta değilse bile sıhhatli olur ve hastalık onu bulmaz. Sıkıntılardan kurtulmak ve zorlukların üstesinden gelmek için de El Hayy esması zikredilmelidir.El-Hayy Ne Demek El-Hayy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Hayy Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) bütün isimleri Müslümanlar için hayırlıdır ve Allah (cc) kulları tarafından hatırlanmak ister. Kur'an-ı Kerim'de de sık sık geçen El Hayy ismi fazileti yüksek esmalar arasındadır. Sağlık ve sıhhat üzerinden değerlendirilen El Hayy esması hastalıklardan kurtulmak için okunmaktadır. Eğer hasta biri El Hayy esmasını okursa hastalığından kurtulur, hasta olmayan biri El Hayy esmasını okursa hasta olmaz.

    Allah'ın (cc) esmalarından biri olan El Hayy ismi şerifi Allah'ın (cc) hayatın kaynağı olduğunu anlatan bir esmadır. Tüm evren ve kainat Allah'ın (cc) emrindedir ve o istemeden tek bir taş bile yerinden oynamaz. El Hayy ismini 184 defa zikreden kişiler Allah'ın (cc) izniyle muradına kavuşur ve mutlu bir hayata sahip olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Hayy Zikir Günü ve Zikir Sayısı Nedir?

    El Hayy ismi şerifinin zikir günü pazar günüdür ve zikir sayısı da 184 olarak bilinir. Seher vakti geldiğinde 324 kere Ya hayy şeklinde zikredilmesi kişilerin isteklerinin gerçekleşmesi için önemlidir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA