hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahvaltıda soğuk su içmeyin

    Kahvaltıda soğuk su içmeyin
    expand

    Diyetisyen Dr. Fevzi Özgönül, kahvaltıda çok soğuk ve sıcak içecekler içerek zayıflamayı düşünenlere önemli uyarılarda bulundu. Özgönül, “Normal bir insanın vücut ısısı 36-37 derecedir. İç organlarımız 10 -12 derece farka kadar sorun yaratmaz fakat fark daha çok olursa zarar görmeye başlayabilir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilo vermek veya metabolizmanızı hızlandırmak adına sabah soğuk su içmenin yanlış bilgi olduğunu belirten Özgönül, “Siz eğer bedeninizi seviyorsanız onu sıcacık yatağından buz gibi bir kova su dökerek uyandırmayın. Sindirim sisteminizi anne şefkati ile uyandırmak yerine, üzerine bir kova soğuk su dökerek uyandırmanız ne derece sağlıklı olur lütfen bir daha düşünün. Soğuk su içerseniz vücut ısısı ile içtiğiniz suyun ısısındaki aşırı fark nedeni ile mideniz kasılır ve mideniz içtiğiniz suyu daha fazla travma yaratmasın diye bağırsağa geçirmez. Soğuk/sıcak su mide içerisinde kaldığı için buradaki asit salgısını da kötü etkileyerek sindirimi yavaşlatır. Böyle olunca da rahat bir kahvaltı yapmak yerine yaptığınız kahvaltı size rahatsızlık verir. Siz yediklerinizi suçlamaya devam edebilirsiniz fakat asıl suçlu hiç düşünmeden sadece kilo verebilmek için bedenine kötü davranan sizsiniz.” diye konuştu.

    Özgönül, “Şunu aklınızdan hiç çıkartmayın. Bedeninizin kilo almasına neden olan göbek, kalça ve basende ki yağ halkası sizi korumak için oluştu. Aynı ayak bileğiniz burkulduğunda şiştiği gibi. Eğer siz sindirim sisteminizi güçlendirir, sağlıklı beslerseniz, bağ dokunuz yeniden eski sıkılığına ve sağlamlığına kavuşur. Siz de ideal bedeninize ve kilonuza kavuşursunuz. Bu nedenle bedeninize kötü davranmak aç bırakmak yerine ona şefkatli yaklaşıp bir bebeğe bakar gibi onu ihtiyaçlarını karşılarsanız bu hedefinize daha çabuk kavuşursunuz.” ifadelerini kullandı.

    Çok aşırı sıcak içeceklerin de benzer tür tepkiye neden olabileceğinin belirten Dr. Fevzi Özgönül, “Bu yüzden ne içmek istiyorsanız bunun sıcaklığı vücut sıcaklığınızdan 10 - 12 dereceden fazla sıcak veya 10 - 12 dereceden fazla soğuk olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow