hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir Part 1

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir Part 1
    expand
    KAYNAKEren Caner / cnnturk.com

    Geek yönünü geliştirmek isteyenler! İşte elli püf noktanın ilk bölümü

    1. IFFT ya da Zapier kullan. Bu uygulamalar ile kullandığın bambaşka iki servisi birbirine bağlayabilirsin. Mesela, “Facebook’ta profil fotoğrafımı güncellersem, Twitter hesabımda da otomatik olarak güncelle. Twitter’da like ettiğim tweet’leri otomatik olarak Evernote’taki notlarıma kaydet.” gibi popüler tarifler arasında seçip kullanabilir ya da kendi tarifini hazırlayabilirsin.
    2. Android'e custom rom yükle. Custom rom demek, tüm dünyada çeşitli geliştiricilerin Android işletim sistemi üzerinde optimizasyon yaparak ve gereksiz birçok özelliğini kaldırarak hazırladığı, telefon üreticilerinin telefonu satarken üzerine hazır olarak yüklediği işletim sistemlerine göre çok daha hızlı olan işletim sistemleridir. Tabii bunu yükleyeceksen telefona kalıcı hasar da verebilirsin. Dikkatli olmalısın, emin değilsen hiç yapmamanı öneririm.
    3. iPhone'a çeşitli tweak'ler yükle. Bunun için de telefonun Jailbreak yapılmış olması yani kırılmış olması gerekir ve Apple bunu önermez. Fakat klasörler arası efektli geçişler, kısayol penceresine 3G/4G açıp kapatma özelliğini ekleme vb. hep bu tweak’ler ile gelir. Yapmak istiyorsan dikkatli ol, iyice araştır. Emin değilsen, bunu da yapma.
    4. Akıllı telefonunu uygulamalarla nasıl temizleyebileceğini ve yetmezse işletim sistemini tekrar nasıl yükleyebileceğini öğren.
    5. Kupon kodu sitelerine, sıcak fırsat forumlarına ve bir ürünü tüm mağazalarda arayıp mağaza avantajına göre sıralayan sitelere bakmadan alışveriş yapma.
    6. Powerpoint yerine Keynote veya Prezi kullan, özelliklerini iyice öğren.
    7. Harici hard disk yerine cloud çözümlerini kullan. Örneğin, tüm iş belgelerini, sunumlarını bilgisayarına hapsetme, istediğinde her yerden hızlıca ulaşabileceğin Drive, OneDrive gibi depolama çözümlerini kullan.
    8. İlginç olabilecek, değer katabilecek gadget dediğimiz ufak tefek aletleri dx.com gibi yurtdışı sitelerinden araştır ve merak ettiysen sipariş ver, incele, kullan.
    9. Giyilebilir teknoloji dediğimiz ürünlerden herhangi birini alıp kullan.
    10. Kilo vermek, kilo almak vb. istiyorsan yine bu giyilebilir teknolojiden faydalan. Yiyecek ve kalori takibini kullan. Burada açıkladım. 50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir Part 1
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow