Ethem Sarısülük davası Aksaray'a nakledildi

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili davanın güvenlik gerekçesi ile Aksaray'a nakline karar verdi.
Güvenlik gerekçesi ile davanın başka bir ile naklini isteyen sanık Polis Memuru Ahmet Şahbaz'ın avukatı Adalet Bakanlığı'na verilmek üzere Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermişti. Aynı dosya ile ilgili olarak Ankara Valiliği de, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı göndererek davanın başka yere naklini istemişti. Bu talepler üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın Aksaray'a nakline karar verdi.
Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük kafasına isabet eden kurşun sonrası hayatını kaybetmişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonrası Polis Memuru Ahmet Şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını usulen bozmuştu. Dosyanın geri gönderilmesi üzerine Ankara 6. Ceza Mahkemesi, 7 Eylül'e duruşma tarihi vermişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?