1 lirayla dolandırıcıyı yakalattı

Erzurum'da telefonla arayan şüphelilerin kendisini dolandırmaya çalıştığını anlayan kişi, belirtilen hesaba bir lira yatırarak, Adana'daki PTT şubesine parayı çekmeye gelen zanlılardan birinin yakalanmasını sağladı.
Alınan bilgiye göre, Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yaşayan Ömer Aydı Kublay'ı telefonla arayan şüpheli, kendisini polis olarak tanıtarak, "Durdurduğumuz araçta yaptığımız aramada 25 bin lira ile paranın senin tarafından yatırıldığını gösteren belge ele geçirdik. Araçtaki iki kişinin de terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğunu tespit ettik. Senin onlarla bağlantın olmadığını biliyoruz ama bu kişiler, iki arkadaşlarının daha olduğunu ve onların da hesabına para yatırılacağını söyledi. Onların da yakalanabilmesi için vereceğimiz hesaba para yatırman gerekiyor." diyerek para istedi.
Dolandırılacağını anlayan Kublay, telefondaki kişinin yakalanmasını sağlamak için bankadan 15 bin lira kredi çekerek, verdikleri hesaba yatıracağını söyledi.
Daha sonra Kublay, durumu polise bildirerek, verilen hesaba bir lira yatırdı. Hesabın sahibi Metin A'nın parayı Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki PTT şubesinden çekeceğini tespit eden polisler, önlem alarak beklemeye başladı.
Şüpheli Metin A, hesabındaki parayı çekmek için geldiğinde polis ekiplerince yakalandı.
Mehmet Topal'ın bacağındaki şişliklerin nedeni buymuş!
Emniyete götürülen şüpheli Metin A'nın hakkındaki suçlamayı reddederek, "Gaziantep'ten Adana'ya iş aramak için geldim. Yolda yürüdüğüm sırada yanıma gelen bir kişi, yakınının kendisine para göndereceğini ancak bankada hesabının bulunmadığını belirterek benden yardım istedi. Ben de yardımcı olmak için hesabıma para yatırılmasına izin verdim." şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.
Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Polis ekipleri, Kublay'ı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
Haliç'te metrobüs kazası: Çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi