hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS Önlisans sınav soruları | ÖSYM yayınladı

    KPSS Önlisans sınav soruları | ÖSYM yayınladı
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 16 Ekim 2016 tarihinde yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans sınav sorularını kendi sitesinden yayınladı. Sınava giren memur adayları, soruları görerek ne kadar doğru ve ne kadar yanlış yaptıklarını görebilir, puanlarını hesaplayabilirler. Unutulmaması gereken durum ise: Standart sapma.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS önlisans sınav soruları ÖSYM tarafından yayınlandı. Pazar günü sınava giren öğrenciler, en çok tarih bölümünde zorlandılar. Öncüllü sorularıyla bilinen tarih sorularında öncüllü sorulardan sadece 5 tane çıkmasından ötürü sınava girenler tarihin zor geçtiğini açıkladılar. Öncüllü soruların coğrafya bölümünde daha çok gözüktüğü görüldü. Memur olmak için bir yıl boyunca çalışan önlisans mezunları 16 Ekim’den sonra heyecanlı ve stresli bekleyişi başladı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı tam belli olmasa da ÖSYM’nin sınav takvimine bakıldığında sonuçlar iki hafta içerisinde açıklanabilir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, içeriğimizde görülecektir

    PUAN NASIL HESAPLANIR? (STANDART SAPMAYA DİKKAT)

    KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürten ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. Önemli olan ise standart sapma puanı. Bir sorunun ne kadar doğru veya ne kadar yanlış yapıldığına dair soruların standart sapma puanı belli olmaktadır. Özellikle tarih sorularında bu sıklıkla gözükmektedir.

    SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    MEMUR ALIMI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

    Adayın puanı belli olduktan sonra, kurumların açacağı personel alımı ilanı üzerinden koşullar belli olacaktır. O koşullar üzerinden alımlar gerçekleşecektir. Her kurum taban alt puanını kendisi belirler. Standart en düşük KPSS puanı 70 olarak bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önemli not: Terör örgütü ile bağlantısı belli olan ve şüpheli olan kişilerin puanlarına bakılmaksızın alımlar gerçekleşmeyecektir.

    Önemli not2: ÖSYM tarafından yayınlanan sorular, hiçbir yerde basılamaz ve çoğaltılamaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow