Bahadır Grammeşin'i öldürenler kendi asayişlerini sağlıyormuş

Öğretmen Bahadır Grammeşin'in İstanbul- Kadıköy'de bir grup tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturmada savcılık iddianamesi tamamlandı. Savcılığa göre, Grammeşin'i öldürenler Çarşı'da kendi anlayışlarına göre asayiş sağlıyordu.
Öğretmen Bahadır Grammeşin'i bıçaklayarak öldüren ve arkadaşlarını yaralayan dokuz sanık hakkında dava açıldı.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, sanıklardan Erkan Çınar hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteyen savcı, Grammeşin'e vurdukları anlaşılan diğer dört saldırgana da "kasten öldürmeye yardım" suçlaması yöneltti. Diğer sanıklar birden çok kez yaralama, yaralamaya teşebbüs, silahla tehdit ve delilleri gizlemekle suçlanıyor.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanıkların Kadıköy'de esnaf ve çalışan oldukları belirtilerek "şüphelilerin kendilerini bulundukları mahalde görevli addederek, anlayışlarına göre asayişi sağlamak için harekete geçtikleri" ifade edildi.
Bahadır Grammeşin, geçtiğimiz 8 Mayıs'ta, askere gidecek bir arkadaşlarını uğurlamak için Kadıköy'de bir barda eğlenirken gruptan bir kadının, başka grup tarafından tacize uğramasının ardından kavga çıkmış, Grammeşin ve arkadaşları ellerinde döner bıçağı ve demir çubuklar olan bir grubun saldırısına uğramıştı. Bahadır Grammeşin o saldırıda bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında