Büyükataman: "Ak Parti ile CHP koalisyonu gözüküyor"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "AK Parti ile CHP koalisyonu muhtemel gözüküyor" dedi.
Bursa Valiliği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşmaya katılan İsmet Büyükataman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini ziyarette görüşlerini aktardıklarını hatırlatan Büyükataman, MHP olarak ülkenin karmaşaya ve kaosa sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Ak Parti'nin bir hükümet kuramaması halinde tek çarenin erken seçime gitmek olduğunun altını çizen Büyükataman, şunları söyledi:
"Sayın Davutoğlu, önce CHP'yi, ardından MHP'yi ve son olarak HDP'yi ziyaret etti. Koalisyon konusundaki yaklaşımlarını, siyasi partilerinin bu konuya bakışının çalışmasını yürüttü. MHP'yi ziyaretlerinde olumlu ve verimli görüşme yaptık. MHP ülkenin kargaşaya kaosa sürüklenmesini asla müsaade etmez. MHP'ye bir sorumluluk düşerse Ak Parti ile koalisyon şartlarını görüşmemiz için 3 önemli hassasiyet var. Bu hassasiyetleri kendilerine ilettik."
"Emaneti sahibine teslim etmek lazım"
Koalisyon hükümetinin kurulamaması halinde erken seçime gidileceğini söyleyen Büyükataman, "Emaneti sahibine iade etmekten başka bir şey yoktur. Sandık önümüze konulur. Emanet millete iade edilir. Bir erken seçimle milletin yeniden iradesine müracaat edilir" dedi. Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önümüzdeki günlerde bayramdan sonra sayın Davutoğlu görüşmeler yapacağını ve netice alacaklarını söylemiştir. Ak Parti ile CHP koalisyonu muhtemel gözüküyor. İkinci görüşmelerde bu şekillenir. Milletin beklentisi bir hükümetin kurulmasıdır. Ak Parti milletin verdiği mesajı iyi okumalıdır. Öncelikli sorumluluk Ak Parti'nindir. Umuyorum milletimizin beklentisine uygun, bayram sonrası uzlaşmaya dayalı koalisyon hükümeti olur."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Canlı yayında itiraf: Cinayette sır perdesi aralandı
Sivas'ta sır ölüm! 69 yaşındaki kadının cesedi Kızılırmak’ta bulundu
Sakarya'da feci kaza! TIR'lar alev aldı: Can kaybı var