Çankaya İlçe Seçim Kurulu: 10 Temmuz'da kurultay yapılamaz

MHP'de kurultay tartışmaları sürerken Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan flaş bir karar geldi.
MHP'de 10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü kurultayla ilgili Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan "10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamaz" kararı geldi.Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede, seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti. MHP Genel Merkezi de olağanüstü kurultayın 10 Temmuz'da toplaması yönünde karar almıştı.
Ancak mahkeme kararıyla toplanabilir
Çankaya İlçe Seçim Kurulu da başvuruları görüşerek, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağını kararlaştırdı.
YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran’da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
Bu durumda, MHP’nin 10 Temmuz’da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?