CHP'li Erdem, Erdoğan'ın zırhlı aracının dış geziye taşınmasının maliyetini sordu

CHP'li Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış gezilerinin bütçesinin ne kadar olduğunu sordu. Erdem, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zırhlı aracının yurt dışına taşınmasının maliyetini de sordu.
CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika gezileriyle birlikte başlayan tartışmaya ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal'a yazılı soru önergesi verdi. Önergede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zırhlı makam aracının taşınma masrafını soran CHP'li Erdem, Cumhurbaşkanının masraf ve ödeneğindeki olağanüstü artış için Maliye Bakanlığının herhangi bir girişiminin olup olmayacağını da sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendine tepki gösteren şehit yakınından şikayetçi oldu
Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
Önergede şu sorular yer aldı:
"- Cumhurbaşkanı olduğu günden itibaren Tayyip Erdoğan kaç yurt dışı gezisi gerçekleştirmiştir?
- Cumhurbaşkanlığı döneminde Erdoğan'ın gerçekleştirdiği iç ve dış gezilerin masrafları nedeniyle ne kadar bütçe ayrılmıştır?
- Erdoğan'a ait makam aracının yurt dışı gezilerinde özel kargo uçaklarıyla taşınmasının maliyeti nedir?
- Erdoğan'ın Şili gezisinde 'makam aracının taşınma masrafının 200 bin dolar' olduğu yönündeki iddialar doğru mudur?
- Erdoğan'ın tüm masraflarının bütçeden karşılandığı dikkate alındığında, Cumhurbaşkanlığı maaşının ve şahsına ayrılan örtülü ödeneğin ve harcırah miktarlarının artırılmasının gerekçesi nedir?
- Açlık ve yoksulluk sınırının giderek arttığı, işsizliğin hızla yükseldiği ve Şubat ayı itibariyle enflasyonun çift haneli rakamlara yaklaştığı bir dönemde, Cumhurbaşkanının masraflarındaki ve ödeneğindeki olağanüstü artış için bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?
- Bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Necdet Sezer, kaç yurt dışı gezisi yapmıştır ve bu gezilere toplamda ne kadar bütçe ayrılmıştır?"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne cinayetinde kan donduran gerçek: Oğlundan şikayetçi olmadı 1 dakika sonra canından oldu
SON DAKİKA HABERİ: Özgür Özel’e saldıran şüphelinin kaldığı otel mühürlendi
Nikah salonlarında “05.05.2025” yoğunluğu
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?