Cizre'de facia son anda önlendi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, binlerce kişinin ziyaret ettiği mezarlık yoluna PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcı, bir vatandaşın yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.
Cizre'de her Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren binlerce vatandaşın gidip yakınlarına dua okuduğu Dağkapı Mahallesi mezarlığı yolunda bir vatandaş, kablo görmesi üzerine, polis bomba ihbarında bulundu. Baro Başkanı "PKK terör örgütü değil" deyince Türkiye'de bir ilk!
Bölgeye giden polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra vatandaşları uzaklaştırdı. Frekans karıştırıcı Jammer'li araçların getirildiği bölgede bomba uzmanı ekipleri yaptıkları incelemede yola patlayıcı tuzaklandığını belirledi. İspanya'da 125 milyon yıllık fosil bulundu! "Ünlülerin uyuşturucu davası"nda karar
Güvenlik önlemlerinin ardından tuzaklanan patlayıcı kontrollü bir şekilde fünye ile yerinde imha edildi. Şiddetli patlamada yolda 1.5 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Patlayıcının imha edilmesinin ardından özel harekat timleri, çatışmalarda ölü ele geçirilen teröristlerin mezarlarının da bulunduğu mezarlık içine girerek, patlayıcı yerleştiren kişileri ve başka bir patlayıcı olup olmadığını araştırdı. Polisin, PKK mezarlarını tahrip etmek için mezarlık içine girdiği dedikoduları üzerine olay yerine çok sayıda DBP ve HDP'li yönetici geldi. Ancak mezarların tahrip edilmediğini gören DBP ve HDP'liler olay yerinden sessizce ayrıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...