Zonguldak’ ta maden işçilerinin eylemi 11. günde sona erdi.

Zonguldak'ta maden işçilerinin başlattığı 'Ocaktan çıkmama eylemi' ve açlık grevi, eylemin 11’inci gününde sona erdi. İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından ikna edilen 17 işçiye ocak önüne sosyal yardım parası ve alacaklarının bir bölümü olan 1750’şer lira ödendi.
Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde geçen 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 282 maden işçisi, şirketlere 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında kayyum atanması üzerine eylemler yapmaya başladı. Balçın Madencilikte çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlattı. İşçilerin eylemi 1 gün sonra açlık grevine dönüştü. Geçen 11 günde 68 işçi sağlık sorunları nedeniyle eylemi bırakırken 17 işçi eylemine devam ediyordu.
İşçilere ocak önünde 1750'şer lira ödendi
İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bugün tekrar ocağa gelerek eylemi sürdüren işçilerle görüştü. İşçiler yaptıkları görüşme sonrası eylemi sonlandırma karar aldı. Dışarı çıkan 17 işçiye ocak önünde bekleyen sağlık görevlileri tarafından kontrolleri yapıldı. Ardından işçilere sosyal yardım olarak 750’şer ve alacaklarının bir bölümü olan 1000'er lira ödendi. İşçiler polis barikatı önünde bekleyen ailelerine el sallayarak iyi olduklarını gösterdi.
İşçiler ile aileler arasında duygusal anlar
Her gün ocak önüne gelerek eyleme destek veren 60 yaşındaki Emine Kuru, ocaktan çıkan oğlu Mustafa Kuru’ya sarılarak gözyaşı döktü. Eşi ve kızına sarılarak hasret gideren Mustafa Kuru'da gözyaşlarını tutamadı. İçerde zor günler geçirdiklerini ve yaptıkları görüşme sonrası eylemi bitirme kararı aldıklarını söyleyen Kuru, tüm işçilere 'Geçmiş olsun' dileklerini letti.
Emniyet müdürü Ak: Sağ salim eylemi sonlandırdılar
İl Emniyet Müdürü Osman Ak da işçilerle 11 günden bu yana sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. İşçilerin sağlıklı halde eylemlerini tamamladıklarını ifade eden Ak, "Gece 3 işçimiz çıktı. Bugün 17 içimizle terkar görüştük. Burunları bile kanamadan sağ salim eylemlerini sonlandırdılar. Ailelerine sağ sağlim maden işçilerimizi teslim edeceğiz" dedi.
Aileler ve işçiler daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne ait otobüslere bindirilerek Polisevi'ne yemeğe götürüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!