Emniyet'ten Dilek Doğan açıklaması

Sarıyer'de dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen polis operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla yaralanan Dilek Doğan için İstanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, "arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır" denildi.
Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, 10 Ağustos'ta ABD Başkonsolosluğu'na yönelik DHKP/C terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hedef şahsın bulunabileceği adreslerden biri olarak değerlendirilen ve ilimiz Sarıyer ilçesinde bulunan bir adrese polis tanıtıcı yelekler giyilerek, yeterli sayıda kuvvet ile gelinmiş, ikamet çevresinde gerekli çevre emniyeti alınarak söz konusu ikamete girilmiş, görevli arama ekipleri tarafından galoş ve eldiven giyilmek suretiyle usulüne uygun şekilde, aile fertlerinin ve hazırunun katılımıyla arama işlemine geçilmiştir.
Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir. Söz konusu olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...