hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'FETÖ'nün medya yapılanması' davası başladı

    FETÖnün medya yapılanması davası başladı
    expand

    FETÖ'nün medya yapılanması davası 7 ay sonra görülmeye başlandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Atilla Taş'in da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların tümü katıldı. Yakalamali sanık Said Sefa ise duruşmaya katılmadı. Duruşma kimlik yoklamasının ardından başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik aralarında Said Sefa, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 25'i tutuklu toplam 29 sanığın yargılandığı dava başladı. 

    Mahkemede ilk olarak Hidayet Karaca ifade verdi. 

     İbrahim Tatlıses: 6 senedir işsizim! Evlerime haciz konuyor!

    Karaca'nın sorgusundan önce Mahkeme Başkanı Selfet Giray, mahkemeye gelen evrakları okudu. Mahkeme Başkanı, bazı sanıkların avukatlarının daha önce çekildiklerini, Ankara Barosu'na yazılan müzekkere sonrası baro tarafından aralarında sanık Fetullah Gülen'in de bulunduğu bazı sanıklara yeni müdafi atandığını söyledi.

    Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum

    Bir önceki duruşmada ifadesini tamamlayan, kapatılan Samanyolu televizyonunun Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme Başkanı Giray, sanık Karaca'ya Fetullah Gülen ve 'hizmet hareketi' ile ilgili savcılıkta verdiği ifadeler ile yazdığı kitaptaki ve katıldığı televizyon programındaki ifadeler arasındaki çelişkileri sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray’da Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikleri düşürüldü

    Karaca, verdiği ifadelerde ve yaptığı konuşmalarda bir çelişki olmadığını belirterek, "Bana örgüt sorulduğu için öyle bir örgütten haberim olmadığını söyledim. Hizmet hareketini bir örgüt olarak görmediğimi söyledim. Hizmet hareketinin, Fetullah Gülen'in yada oradaki insanların avukatı değilim. Ben Samanyolu Tv'den sorumluyum, gazeteciyim. Hizmet hareketinin eğitim faaliyetlerini, hoşgörü ve diyalog konusunda attığı adımları takdir ettiğimi söyledim. Savcı bana örgüt olarak sorduğu için bilmediğimi söyledim. Hizmet hareketine yönelik bir soru sorulacaksa bunun muhatabı ben değilim. Ben yaptığım fiil ve davranışlardan sorumluyum. Bana televizyonda yaptığım faaliyetlerinden soru sorulursa onlara cevap veririm" diye konuştu.

    Yayın grubunun Gülen hareketinin bir şirketi olduğunu kabul etmiyorum

    Mahkeme Başkanı'nın cemaat ile ilişkisini ısrarla sorması üzerine Karaca, "Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum. Yayın kurumlarının hizmet hareketinin bir şirketi olduğunu kabul etmiyorum. Hizmet hareketini, kanaat önderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı, dünyada hoş görü ve barış mesajları veren bir yapılanma olarak biliyorum. Ben gazeteciyim, eğer kim suçluysa bunun karşılığını görsün ama hiç bir suçu olmayan sadece 'sevdim' diyen 'taktir ettim' diyen insanlar içeri alınıyorsa bunu doğru bulmadığımı her yerde söylerim. Burada da söylerim, Ahirette de söylerim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldırım: Said-i Nursi’yi hapislerde çürüten CHP’dir

    Mahkeme Başkanı ile Karaca arasında maaş diyalogu

    Mahkeme Başkanı, Hidayet Karaca'nın ifadesinde maaşını 6 bin 250 lira olarak beyan ettiğini belirterek, "Yaptığınız işe göre az maaş alıyorsunuz. Bu gönül bağından mı kaynaklanıyor?" diye sordu. Karaca bu soruya, "Düşük ücret aldığımı söylemeniz bu çok güzel. Savcı çok maaş aldığımı söyledi" yanıtını verirken, başkana "Kaç para almalıyım normalde?" diye sordu. Hidayet Karaca, ayrıca "Ben Samanyolu'nun yaptığı tarafsız haber anlayışına gönül bağım var. Gayet profesyonel ilişki içerisinde çalıştım" dedi.

    "Burada kimlerle bağlantınız oldu?" sorusuna ise Karaca, şöyle yanıt verdi: "Kiminle bağlantım olacak ki? Patron baskısı beni ilgilendirmez. Bu yayın organları Fetullah Gülen'i sevebilir, açıklamalarını verebilir. Ama birisine bağlı olarak hareket ettiğini düşünmüyorum. Kendi bağımsız yayın anlaşışına göre hareket etmiştir.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Eskiden şarkıcıydım, şimdi gazetecilikten tutukluyum"

    Kimlik sorgusu sırasında mesleği sorulan Atilla Taş, "Eskiden şarkıcıydım. Şimdi gazetecilikten tutukluyum" dedi. Aylık geliri sorulan Taş, "Cezaevindeyim, para kazanmıyorum" diye cevap verdi.

    Reddi hakim talebi reddedildi

    Sanıklar Atilla Taş ve Murat Aksoy'un avukatı, Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı'nın soruşturma safhasında Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat'ı tutukladığını anımsattı. Bu nedenle reddi hakim talebinde bulundu. Heyet bu talebi reddetti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow