Figen Yüksekdağ savunma yapmadı

Mersin'de, HDP il kongresinde yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yine savunma yapmadı.
Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dördüncü celsesi görülen duruşmaya milletvekilliği düşürülen ve tutuklu olan Figen Yüksekdağ'ın avukatı Ali Bozan katıldı. 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Yüksekdağ, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'ne (SEGBİS) bağlanmadı ve savunma yapmadı.
HDP'de Yüksekdağ'ın yerine geçecek isim belli oldu
Bir önceki celsede yaptığı savunmayı tekrarlayan Avukat Bozan, davaya konu olan konuşmanın Yüksekdağ tarafından daha önce Meclis'te yapıldığını ve konuşma metinlerinin mahkemeye sunulduğunu söyledi. Yüksekdağ'ın konuşmalarının Anayasa'nın 83'üncü maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığında değerlendirilmesini isteyen Bozan, davanın düşürülmesini talep etti.
Mahkeme, Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile bağlanması için cezaevine müzekkere yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın