Gazeteci Ahmet Şık bu fotoğraftan 1 gün sonra tutuklandı

Haber, yazı ve tweetleriyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türkiye Cumhuriyeti'ni, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak' suçlamasıyla önceki gün gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
Cumhuriyet gazetesi muhabiri Şık, Basın Suçları Bürosu Savcısı Fahrettin Kemal Yerli'ye ifade verdi. Savcı Yerli, Şık'a paylaştığı 11 tweet'i ve gazetede yayımlanan haberleri sordu. Şık, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.
Gülen cemaatinin devletteki yapılanmasını anlattığı kitapları nedeniyle cemaatin hedefi olan ve uydurma delillerle tutuklanıp 1 yıl hapis yatan Şık'ın tutuklama gerekçesinde mahkeme şöyle dedi:
Son dakika Ahmet Şık tutuklandı
"... şüphelinin PKK ve FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü'nün propagandası niteliğindeki açıklamalarının, iki örgüt farklı olması nedeniyle çelişki gibi görülse bile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki soruşturmalar ve kamuoyuna yansıyan bilgiler gözetildiğinde dış destekli bu örgütlerin birbiriyle darbe sürecinde ve sonrasında koordineli olarak hareket ettiklerinin ortaya çıktığı, bu nedenle şüphelinin her iki örgütün propagandası niteliğindeki açıklamalarının bir çelişki teşkil etmediği ve aynı amaca hizmet ettiği ..."
Tutuklu gazetecilere destek fotoğrafı
'Ben Gazeteciyim' inisiyatifinin çağrısıyla100'ü aşkın gazeteci bir araya geldi. Gazeteciler, tutuklu meslektaşlarına destek için fotoğraf çektirdi. Kartpostal olarak da basılan bu karede yer alan gazeteci Ahmet Şık, çekimden 1 gün sonra tutuklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var