hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazetecilerden Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde adliye önünde protesto

    Gazetecilerden Dünya Basın Özgürlüğü Gününde adliye önünde protesto
    expand
    KAYNAK DHA

    Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Gazeteciler, İstanbul'da adliye önünde tutuklu gazeteciler için eylem düzenledi ve "Gazetecilik savcılara değil, tarihe tanıklık etmektir" mesajı verdi. Eylemde tutuklu gazetecilerin cezaevlerinde tecride tabi tutulmaları da gündeme getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde gazetecilerin tutuklanması protesto edilerek anıldı.

    Gazeteciler, Ahmet Şık için yürüdü

    Gazeteciler ve DİSK Basın-İş üyeleri adliyenin karşısındaki alanda "Gazetecilere özgürlük" pankartı ve "Özgür basın, özgür ülke" dövizleriyle bir araya geldi. "Özgür basın susturulamaz" sloganları atan gazeteciler adına, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren bir basın açıklaması yaptı.

    The Guardian tutuklu Türk gazetecileri konuşturdu

    'Gazetecilik savcılara değil, tarihe tanıklık etmektir'

    Eren'in ardından grup adına açıklamayı gazeteci Ceyda Karan okudu. Karan, "Tutuklu gazetecilerle, yargılanan gazetecilerle, kalemi makinesinden alınan gazetecilerle Türkiye'de yaşayan her yurttaşın da söz hakkı kısıtlanmış oluyor" dedi.

    'Gazetecilik savcılara değil tarihe tanıklık etmektir'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazetecilik yapanlara ve meslek örgütlerine karşı da sözleri olduğunu belirten Karan, "Gazetecilik savcılara değil, tarihe tanıklık etmektir. Gazeteci kamuoyunu ilgilendiren konuları haberlerinde anlatır. Meslek örgütleri ise baskıların bu denli arttığı bir dönemde en az iktidar kadar cüretkar olmalı, statükolara deği özgürlüklere sahip çıkmalıdır. Bu anlayışla hapishanelerdeki meslektaşlarımıza yönelik tecrit uygulamalarını kabul edilemez bulduğumuzu, hepsinin bir an önce serbest bırakılmasını istediğimizi bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.

    Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu da tutuklu gazetecilerin cezaevi koşullarına dikkat çekti. Mavioğlu, "Arkadaşlarımızın şimdi yaşamış olduğu koşulları, bundan 5 sene evvel Ahmet Şık'ın Fetullah Gülen cemaatinin kumpasıyla girdiği koşullardan çok daha ağır. Kitap hakkından yoksunlar, mektup hakkından yoksunlar... Avukatlarıyla ve yakınlarıyla görüşme hakkı haftada bir saat ile kısıtlı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow